Ataları köle sahibi olan Benedict Cumberbatch tazminat ödeyebilir

Barbados hükümeti, kölelikten kâr eden ailelerin izini sürüyor. Oyuncu Benedict Cumberbatch'in de, ataları köle sahibi olduğu için tazminat ödemek zorunda kalabileceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barbados, 400 yıllık geçmişin ardından 2021'de İngiltere ile ile bağlantısını bitirdi. Kraliçe 2'nci Elizabeth’in yerine seçilmiş bir başkanın geçmesiyle cumhuriyet ilan edilmesinin ardından ülke, kölelerin torunlarından tazminat almak için bir kampanya yürütüyor. Ataları 18. yüzyılda bir şeker kamışı çiftliğine sahip olan İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch de ailesinin Barbados'taki köle ticaretiyle tarihi bağlantıları nedeniyle yasal işlemle karşı karşıya kalabilir. 

Ntv'nin aktardığı habere göre, Barbados'taki kampanyayı yürüten yetkililerden David Denny, Cumberbatch ailesinin hedef alınıp alınmayacağına dair, "Kölelikten kâr elde eden herkesten tazminat istenecek, Cumberbatch ailesi de dahil" ifadesini kullandı. 

'DAHA YENİ BAŞLIYORUZ'

Barbados'un ulusal tazminat komisyonu başkan yardımcısı David Commissiong ise Cumberbatch ailesine karşı yasal işlem planıyla ilgili, "Henüz ilk aşamalarında. Daha yeni başlıyoruz. Tarihin çoğu ancak şimdi gerçekten gün ışığına çıkıyor" dedi. 

Cumberbatch ailesi artık Cleland çiftliğine sahip olmasa da, kölelik kaldırıldığında onlara ödenen miktarın İngiliz sterlini cinsinden yaklaşık 1 milyon dolar değerinde olduğu öne sürülüyor. 

ATALARININ KÖLE SAHİBİ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Oyuncu Cumberbatch, atalarının köle sahibi olduğunu daha önce söylemişti. 2018'de The Telegraph'a konuşan Cumberbatch, "Geçmişinizde köle sahipliği olduğunu görmek için çok uzağa bakmanıza gerek yok. Ailem beyaz şeker endüstrisinin bir parçasıymış, gerçekten şoke edici" demişti.