Askeri cisim imha edilmedi: İnsanların ölmesini mi bekliyorlar?

Başkale’de bir çocuğun ağır yaralandığı bölgede yeni bir cisim bulundu. Patlayıcı olduğunu düşünülen cismin etrafı taşlarla çevrildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van’ın Başkale ilçesine bağlı Kiratî Mahallesi'nde 12 yaşındaki H.E., 26 Temmuz’da askeri cismin patlaması sonucu ağır yaralandı. H.E.’nin yaralandığı bölgede toprağa gömülü yeni bir cisim bulundu. Mahallede yaşayanlar, cismin imha edilmesi için karakola başvurdu. Ancak karakoldaki askeri yetkililer, cismin infilak ettirilmesinin kendi sorumluluklarında olmadığını, merkez komutanlığına bildirilmesini istedi. Mahalle sakinlerinin talebine henüz bir yanıt verilmedi. 
 
Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, mahallede yaşayanlar buldukları cismin etrafını taşlarla kapattı. Yaşananlara tepki gösteren ve ismini vermek istemeyen bir kişi, “İnsanların ölmesini mi istiyorlar? Defalarca başvuru yaptık, bilgi verdik ama bize geri dönüş olmadı. O alana her gün koyunlar gidiyor. Yaşanacak herhangi bir olumsuz durumun sorumlusu karakoldur” dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler cisim patlama van