Aşı tartışmasında 'Minik Kuş'u kınayan senatör dalga konusu oldu

ABD'de sosyal medya, çocuklara Covid-19 aşısı olma çağrısı yaptığı için Susam Sokağı karakteri Minik Kuş'u kınayan Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz'u diline doladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de 5-11 yaş arası çocuklara Pfizer/BioNTech aşısı için onay çıkmasının ardından, Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz'un aşı karşıtlığını Susam Sokağı'nın sevilen karakteri Minik Kuş'u kınamaya vardırması dalga konusu oldu. Cruz'un çocuklara aşı çağrısı yaptığı için Minik Kuş'u kınamasının ardından Twitter kullanıcıları "Ona yılda 174 bin doları bunun için mi ödüyoruz?" diyerek tepki gösterdi.

Tartışma, Susam Sokağı programı tarafından Minik Kuş'un adına açılan resmi Twitter hesabından çocuklara aşı çağrısı yapılmasıyla başladı. 239 bin takipçili hesaptan paylaşılan tweet'te, "Bugün Covid-19 aşısı oldum! Kanadım biraz ağrıyor ama bu, vücuduma ekstra koruyucu yükleyecek, beni ve başkalarının sağlıklı olmasını sağlayacak" denildi. 

Teksas Senatörü Cruz ise bu mesajın ardından Minik Kuş'a karşı bir karalama kampanyası başlattı. Susam Sokağı'nın ve Minik Kuş'un geçmişte de halk sağlığı kampanyaları için mesajlar vermiş olmalarına rağmen Cruz, "5 yaşındaki çocuklar için hükümet propagandası" mesajını yazdı. Cumhuriyetçi Senatör, Minik Kuş'un 'çocukları aşılamak için' bir eve girerken kapıyı kırdığı bir görüntüyü de paylaştı.

Cruz, Minik Kuş üzerinden aşı karşıtlığı yapmasına gelen tepkilere de "Liberaller tuhaf. Açık sınırlarla, enflasyonun artmasıyla, okulların cinsel saldırılarının üstünü örtmesiyle, Afganistan'daki felaketle veya Demokrat tiranların mahremiyet ile özgürlüğü ihlal etmesiyle ilgilenmiyorlar. Ama Minik Kuş'u eleştirin, akıllarını oynatıyorlar" yanıtını verdi.

Amerikan siyasetinin tanınmış sağcıları da, Minik Kuş konusunda Cruz'a destek verdi. Fox News'den Lisa Boothe, 'Covid riski altında olmayan çocukların beyninin yıkandığını' öne sürdü; Muhafazakâr Newsmax kanalının sunucularından Steve Cortes de "Bu tür propaganda gerçekten kötücül. Çocuklarınız istatistiksel olarak risk altında değil" iddiasında bulundu.

'174 BİN DOLARI BUNUN İÇİN Mİ ÖDÜYORUZ?'

Ted Cruz, senatörü olduğu Teksas'ta geçtiğimiz şubatta yaşanan kar fırtınası sırasında, milyonlarca kişinin dondurucu soğukta elektriksiz kaldığı günlerde Meksika'nın tatil kasabası Cancun'a gitmesiyle tepki çekmişti. Aşı karşıtlığıyla da çokça eleştirilen senatör, Nazi selamını savunmasıyla da şimşekleri üzerine çekmişti. Hal böyleyken, Minik Kuş'u kınaması sonrası Twitter'ın diline düşmekten kurtulamadı. Ted Cruz'a yöneltilen eleştirilerden bazıları şöyleydi:

"Vergi mükellefleri, Nazi selamı hakkında konuşması ve Minik Kuş'u yayından kaldırması için Ted Cruz'a her yıl 174 bin dolar ödüyor."

"Ted Cruz resmen 24 saatten uzun süredir Minik Kuş'la uğraşıyor. Ona isyanları kışkırtması, Cancun'daki Ritz Oteli'nde tatil yapması, Biden'ın ulusal güvenlik ekibi atamalarını engellemesi ve Minik Kuş'a saldırması için para ödüyoruz."

"Minik Kuş ve Ted Cruz arasındaki farklar: Minik Kuş çocukların güvenli bir şekilde aşılanmasına yardım ediyor, Ted Cruz bunu yapmıyor. Minik Kuş uçamıyor; bir krizin ortasında bile Cancun'a gidemiyor. Ted Cruz bunu tabii ki yapıyor. Minik Kuş'tan kimse nefret etmiyor. Ted Cruz hariç." 

'ÇOCUKLAR ARASINDAKİ VAKALAR ARTIYOR'

Amerikan basını ise ilgili haberlerinde çocukların Covid riski altında olmadığı iddiasının yanlışlığını vurguladı. Haberlerde, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) verilerine göre, ülkede 5-11 yaş arasında 66 çocuğun öldüğüne, bu yaş grubu arasındaki vaka sayılarının artarak şu anki yeni vakaların yüzde 10.6'sına denk düştüğüne ve çocukların hastalığı başkalarına bulaştırabildiğine dikkat çekildi. (DIŞ HABERLER)