Artvin'de 8. Kar Festivali düzenlendi

Artvin’in Ardanuç ilçesi Geçitli köyünde 8'inci Kar Festivali düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Artvin’in Ardanuç ilçesi Geçitli köyünde gerçekleştirilen 8. Geleneksel Kar Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Festivale Ardanuç Kaymakamı Mehmet Çelik, Ardanuç Belediye Başkanvekili Erkan Gümüş, Geçitli Köyü Muhtarı Tamer Kaya ve çok sayıda yurttaş katıldı.

ANKA'nın haberine göre Geçitli Köyü Muhtarı Tamer Kaya yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“2023 yılında yaşadığımız deprem birçok ilimizde etkili oldu. Resmi rakamlara göre yaklaşık 50 bin canımızı kaybettik. Bununla birlikte tarihi şehirlerimiz yok oldu. Karadeniz’in en son noktası Geçitli köyünde kar festivalinde sizleri ağırlamaktan son derce mutluyuz.” 

Ardanuç Kaymakamı Mehmet Çelik, “Bir yıllık süre zarfında Ardanuç’ta bulunduğum sürede çok güzel festivallere şahit oldum. Çurispil, Aydın, Tosunlu ve Ardanuç Festivali ve bugün de geçitli festivali” dedi.

Ardanuçlu Ergül İstanbullu da “35 yıldır Ardanuç merkezinde oturuyorum ve kar festivali için geldik. Çevre köylerden de ilgi var. Herkese iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

 

Cemil Alaçam ise “Bursa’dan geliyorum. Pandemi dönemi hariç her sene buraya kar festivaline geldim. Çocukluğumu hatırlatıyorum, o gün yapamadıklarımızı 60 yaşında da olsak torunlarımızla birlikte yapamaya çalışıyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)