Arteta'nın Arsenal'i, Wenger'in Arsenal'ini geçti

Dünya Kupası arasına lider giren Arsenal, Noel'e, son kez ve namağlup şampiyon olduğu 2003-04 sezonundan daha iyi bir performans sergiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Premier Lig'de lider Arsenal, deplasmanda Wolverhampton'ı 2-0 yendi ve Noel'e lider girmeyi garantiledi. Ligin 16. haftasında Wolverhampton'a konuk olan Arsenal, 55 ve 75. dakikalarda Martin Odegaard'ın attığı gollerle galibiyete ulaştı.

Puanını 37 yapan Arsenal, Dünya Kupası arası öncesi en yakın rakibi Manchester City ile arasındaki farkı 5 puana çıkardı. Wolverhampton ise 10 puanla son sırada yer aldı.

 

NOEL İSTATİSTİĞİ

Arsenal böylece Dünya Kupası arasına girerken 5 puan farkla liderliğini pekiştirdi. Bir sonraki maçını 26 Aralık'ta oynayacak takım, Noel'e lider girerek şampiyonluk hesapları yapmaya başladı. 

Mustafa Taha'nın aktardığı bilgiye göre, Premier Lig'de son 10 sezonun yedisinde Noel'de lider olan takım Premier League'de sezonu şampiyon olarak tamamladı. Fakat Arsenal, Noel'de lider olduğu son beş sezonda da şampiyon olamadı.

THE INVINCIBLES'IN ÖNÜNDELER

Arteta'nın öğrencileri, Arsenal'in namağlup şampiyon olduğu ve "The Invincibles" lakabını aldığı 2003-04 sezonundan daha iyi bir puan grafiği sergiliyor.
Arsene Wenger'in takımı 2003-04'te ligde 14 maç sonunda 10 galibiyet 4 beraberlikle 34 puan toplamıştı. Arteta'nın Arsenal'ı ise 14 maç sonunda 37 puanla lider durumda. (HABER MERKEZİ)