Arter'de çağdaş sanat semineri: 'Dünyalar Nasıl Yapılır ve Dünyalar Nasıl Yıkılır?'

Arter, sanatçı Kerem Ozan Bayraktar’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek ‘Dünyalar Nasıl Yapılır ve Dünyalar Nasıl Yıkılır?’ başlıklı seminere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arter'de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Kerem Ozan Bayraktar’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek ‘Dünyalar Nasıl Yapılır ve Dünyalar Nasıl Yıkılır?’ başlıklı seminer, sanatta gerçeklik algılarının felsefe, tarih ve bilimle birlikte evrimini ele alıyor.

Nelson Goodman'ın çoklu dünyalar teorisinden ilham alan sunum ve tartışmalar, tarih boyunca sanatın yarattığı dünyalara ve anlamın bu dünyalarda nasıl şekillendiğine odaklanacak. Farklı biçimsel yaklaşımları, soyutlama süreçlerini ve sistemik yöntemleri incelerken, çeşitli teorik çerçevelerden yararlanarak sanat ve anlam üretiminin dinamik yapısını vurgulayacak bu altı haftalık seminer, Arter Koleksiyonu’ndan seçilen yapıtların yanı sıra hem Türkiye’den hem de dünyanın farklı yerlerinden çağdaş sanat örneklerine odaklanarak çeşitli alıştırmalarla desteklenecek.

Altı hafta sürecek seminer, 30 Nisan, 7, 14, 21, 28 Mayıs, 4 Haziran tarihlerinde, saat 19.00’da düzenlenecek. Her bir oturumun yaklaşık iki saat sürmesi bekleniyor.

Seminerle ilgili ayrıntılı bilgi için: https://arter.org.tr/