ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı açıldı

ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı kapılarını sanatseverlere açtı. Fuar 3 Nisan'a kadar gezilebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ArtAnkara 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, yerli ve yabancı sanat galerilerinin katkısıyla açıldı. Altı ülkeden 107 galeri ve bine yakın sanatçının resim, heykel, cam işi ve enstalasyon çalışmalarının yer aldığı fuar, 3 Nisan'a kadar gezilebilecek. 

Ankara Congresium'daki açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Uzun bir aradan sonra bizi birleştiren ve iyileştiren sanat vesilesiyle bir araya geldik. Elbette tedbirlerin bir arada uygulandığı bu salonda birlikte olacağız. Hipokrat 'Sanat sonsuz, hayat kısa' demişti. Biz bu nedenle pek çok etkinliğe devam ediyoruz. Sanat ruhumuzu besliyor, insanı iyileştiriyor" dedi.

'ANKARA'YI RENKLENDİRMENİN YOLU SANATA DESTEK OLMAK'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş "İstanbul Kültür Sanat Vakfı, İstanbul'da yıllardır çok güzel işler yapıyor. Biz de Ankara'da benzer bir vakıf kurmak için çalışmalarımızı yapıyoruz. Sanatın, kültürün Ankara'da uluslararası anlamda devam etmesi için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

FUARIN ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Fuarın gelenekselleşen 'Onur Ödülleri' de törende sahiplerini buldu. 

'ArtAnkara Kurum Onur Ödülü'ne Resim ve Heykel Müzesi, 'Sanata Katkı Ödülü'ne merhum iş insanı Mehmet Balkan, "Sanatçı Onur Ödülü"ne ise Mehmet Güleryüz layık görüldü. ArtAnkara, 10.00-20.00 saatlerinde, 3 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

ALTI ÜLKEDEN 107 GALERİ

Altı ülkeden 107 galerinin katıldığı fuarda, resim, heykel, cam işi ve enstalasyon çalışmaları yer alıyor. Fuar, galerilerin yanı sıra müzeler, üniversiteler ve sanat eğitimi veren kurumlar, sanatsal malzeme üreten firmalar, solo gösteriler ve bağımsız projelerin yer aldığı bini aşkın katılımcıyı ağırlayacak.

Fuar kapsamında, sanat dünyasından farklı yaklaşımların, sorunların ve iddiaların tartışıldığı 22 söyleşi de düzenlenecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Etiketler ArtAnkara sanat