Arnold Schwarzenegger, 'neredeyse öldüğünü' açıkladı: Doktorlar büyük bir hata yaptı

Arnold Schwarzenegger, 'Terminator: Dark Fate' filminin çekimlerinden hemen önce geçirdiği kalp ameliyatı esnasında yaşananlar dolayısıyla neredeyse öldüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu ve eski California Valisi Arnold Schwarzenegger; geçtiğimiz haftalarda YouTube üzerinden paylaşılan bir videoda, 2019'da "Terminator: Dark Fate" filminin çekimlerine başlamadan hemen önce neredeyse ölümüne neden olan bir açık kalp ameliyatı geçirdiğini anlattı. 

Normalde bir komplikasyona neden olmaması gereken ameliyattan sonra uyandığında başında bir sürü doktor gördüğünü anlatan Schwarzenegger, "Uyandığımda bütün doktorlar karşımda duruyor ve bana 'Özür dilerim, planladığımız gibi gitmedi' diyorlardı. Onlar bir hata yaptıklarını ve yanlışlıkla kalp duvarımı deldiklerini söylediler. Hayatımı kurtarmak için hemen göğsümü açmaları gerekiyordu. Gerçekten çok korktum" ifadelerini kullandı. 

'BU HASTANEDEN ÇIKMAM LAZIM DİYE DÜŞÜNDÜM'

Schwarzenegger, 'felaket' olarak nitelendirdiği ameliyat tecrübesinin ardından yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı: 

"Nihayetinde, zamanı geriye alamıyorsunuz. Bu gerçekten bir felaketti. Peki, şimdi ben bunu nasıl atlatacaktım? 'Kendini toparla, vites değiştir ve de ki: Tamam, benim şu an bu hastaneden çıkmam lazım.'"

'KORİDORDA YÜRÜRKEN SALAK GİBİ GÖZÜKÜYORDUM'

İyileşme sürecine ilişkin konuşan Schwarzenegger, "Koridorda yürürken salak gibi gözüküyordum ama nihayetinde doktor bana akciğerlerimi çalıştırmam gerektiğini çünkü akciğerlerim iltihaplanırsa ölebileceğimi söylemişti" diye konuştu. 

'BENİ ATEŞLEMENİZ LAZIM' 

İyileşme sürecinde arkadaşları ve ailesinin kendisine verdiği destekten bahseden Schwarzenegger, "Arkadaşlarımı hastaneye çağırdım ve onlara beni ateşlemeleri gerektiğini söyledim. Yeni 'Terminatör' filmi için vücudumun fit olması gerekiyordu. Etrafta hareket edebilmem, koşabilmem, bir şeyleri kaldırabilmem ve kavga sahnelerini yapabiliyor olmam lazımdı. Bunu başarabildik çünkü pozitif bir yaklaşımım vardı. Ben o noktaya nasıl ulaşacağımı biliyordum ve desteğim de vardı çünkü bunların hepsini tek başımıza yapamayız" ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)