Arkeo Duvar yazarları imza gününde okurla buluştu

Gazete Duvar'ın kağıda basılı ilk içeriği olarak raflardaki yerini alan Arkeo Duvar'ın ikinci kitabı İzmir Kitap Fuarı'nda okuyucu ile buluştu. Yazarlar, okurların kitaplarını imzaladı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Gazete Duvar'ın kağıda basılı ilk içeriği olarak raflardaki yerini alan Arkeo Duvar'ın ikinci kitabı okurla buluştu. Gaziemir'de bulunan İzmir Kitap Fuarı'ndaki Sakin Kitap standında bir araya gelen Arkeo Duvar yazarları Çiler Çilingiroğlu, Onur Zunal, Selim Martin, Fuat Yılmaz, Pınar Özlem Aytaçlar, Haluk Sağlamtimur ve Arkeo Duvar Yazı İşleri Müdürü Nuray Pehlivan, okuyucular için Arkeo Duvar’ın ikinci kitabını imzaladı. Kitap fuarını ziyaret edenler de imza gününe yoğun ilgi gösterdi.

İmza standına gelenler arasında arkeoloji bölümü akademisyenlerinin ve öğrencilerin yoğunlukta olması da dikkat çekti.

‘TÜM TOPLUMSAL KESİMLER İÇİN BAŞVURU KAYNAĞI’

Arkeo Duvar yazarlarından Haluk Sağlamtimur, "Uzmanlar bir araya geldi ve böyle bir kitap ortaya çıktı. Okuyucunun da yoğun ilgisi söz konusu. Her iki kitabın da içerisinde çok sayıda uzmanlık gerektiren çok güzel yazılar var. Bu da öğrencilerin ilgisini çekiyor" dedi.

Yazarlardan Çiler Çilingiroğlu ise kitabın önemli bir kaynak olduğunun altını çizerek, "Böyle bir derginin yayınlanması Türkiye’de bir ilk. Ancak derginin tematik konular altında bir araya toplanıp kitap olarak ciltlenmesi de arkeoloji camiası için çok olumlu bir durum. Her zaman bir başvuru kaynağı olarak kitaplığımızda elimize alabileceğimiz bir kitap. O yüzden hem öğrenciler hem akademisyenler hem de arkeolojiye ilgisi olan bütün toplumsal kesimler için bir başvuru kaynağı olduğunu düşünüyorum. Tematik konulara da ayrılmış olması çok faydalı. Konuların hepsi günlük yaşamımızı doğrudan ilgilendiren konular ama bu konular akeoloji açısından da ilk defa uzmanları tarafından değerlendiriliyorlar" ifadelerini kullandı.

Arkeo Duvar yazarı Selim Martin de arkeolojiyi insanlara sevdirme konusunda basının önemini vurgulayarak, "Dünyadaki kültürel mirasın belki de en büyük parçasının üzerinde oturuyoruz. Arkeolojiye emek verenlerle arkeolojinin bütün kısıtlamaları ile yaşamak zorunda olanları barıştırmamız ve bir araya getirmemiz lazım. Bu bir bilim, ciddi bir meslek ama aynı zamanda da bütün insanların geçmişi. Arkolojiyi insanlara sevdirme konusunda basına büyük roller düştüğünü düşünüyorum. Gazete Duvar da iki yıl önce bu yolculuğa çıktı ve kıymetli hocaları yazarları bir araya topladı. Yolculuk daha devam da edecek" diye konuştu.

‘KÜLTÜR YAYINCILIĞINI DEVAM ETTİRMEK ÖNEMLİ’

Gazete Duvar Genel Yayın Yönetmeni Barış Avşar ise Gazete Duvar’ın kurulduğu günden bu yana kültür sanat yayıncılığı için de özel bir gayret içerisinde olduğunu belirterek, "Gazete Duvar bir internet haber sitesi, bununla birlikte her zaman kültür sanat alanına özel üretimlerimiz de oldu. Arkeo Duvar bu anlamda bizim en önemli faaliyetlerimizden. E-dergi olarak yirminci sayıya yaklaşıyoruz. Bu yeni kitapla ilk altı sayıyı basılı olarak da sunmuş olduk. Arkeoloji alanında böyle bir yayıncılığı günlük habercilik çalışması ile devam ettirebiliyor olmak mutluluk verici. Türkiye’de çoraklaşan, giderek daha zor koşullarda devam eden kültür yayıncılığına katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi.