Arizona Üniversitesi'nden 'Taylor Swift'in Psikolojisi' dersi

ABD'de bulunan Arizona State Üniversitesi'nde Taylor Swift'ten esinlenen psikoloji dersleri verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Arizona eyaletinde bulunan Arizona State Üniversitesi'nde sonbaharda 'Taylor Swift'in psikolojisi - Sosyal Psikolojinin İleri Alanları' isimli bir dersin açılacağı duyuruldu. 

Dersi, üniversitenin psikoloji departmanında doktorasını yapan Alexandra Wormley verecek. 

USA Today'in haberine göre, Wormley, Swift'i bir giriş noktası olarak kullanarak, "derin sohbetler başlatmayı ve ileri psikoloji konseptlerini öğrenmek için (Swift'i) bir araç olarak kullanmayı" hedefliyor. 

Dersin odağının psikoloji olacağını vurgulayan Wormley, "Bu ders Swift'i ne kadar sevdiğimiz veya sevmediğimiz hakkında bir seminer değil" diye konuştu. 

Wormley, üniversitenin internet sitesinde yer alan açıklama notlarında, "Bu ders Taylor'ın kendisiyle ilgili olmayacak. Aksine, onun şarkılarında, hayranlarında ve şarkılarında gördüğümüz 'romantik ilişkiler', 'gerçeklerden kaçış', 'intikam' ve 'sosyal gelişim' gibi sosyal psikolojinin ileri konuları hakkında olacak" ifadelerini kullandı. 

Wormley, Swift'in sözlerinin psikoloji eğitimine nasıl katkı sağlayacağına ilişkin bir soruya ise, "Araştırmalar gösteriyor ki öğrenciler kendi hayatlarıyla ilişkili ders içerikleri gördüklerinde, anlama becerileri yükseliyor. Eğitimciler olarak bizim bu durumu avantaja çevirmemiz lazım" yanıtını verdi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)