Arınç'tan Özgür Özel çıkışı: Hiçbir arkadaşım gelmedi, o hukukumu korudu

Bülent Arınç, CHP lideri Özgür Özel'le ilgili anısını anlattı: Eşimin amcasının cenazesi... Elinden tutup milletvekili yaptığım vekiller de var ama gelmediler. Özgür Özel gelmiş. O benim kahramanım.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, siyasetin gündemini ve Manisa'daki seçim sonuçlarını değerlendirdi. 

Habertürk yayınına katılan Arınç, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Manisa'da CHP'nin kazanmasına ilişkin "Böyle bir sonuca gittiğimizi görmüştüm ama böylesine acı sonuç beklemiyordum. Bu kadar kayıp aklımıza gelmemişti. Manisa'da 30 puanlık bir kayıp oldu" dedi.

CHP'nin de beklemediği bir sonuç aldığını ifade eden Bülent Arınç "CHP şüphesiz başarılı çıktı seçimlerden, bunu kabul etmek lazım. Ankara ve İstanbul gibi iki büyükşehri büyük kayıplarla kaybettik. Bunu da olağan karşılamak lazım. Bursa gibi, Balıkesir gibi, ittifak olarak sayarsak Manisa gibi yerler kaybedildi. Kümülatif olarak bu seçimin başarılı partisi CHP'dir. Onun karşısında hezimetten söz etmiyoruz ama beklentiyi karşılayamamış bir parti var" diye konuştu.

Seçim sonuçlarına ilişkin "Birilerinin maalesef utanmadan çok lüks içinde olması, şatafat içinde olması da güçlü bir etken oldu" diyen Arınç'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKACAK: Biz kendi kimliğimizle var olduk. Bu kimlik, muhafazakar demokrat kimliktir. Bütün özgürlüklerin kavgasını veren siyasi partidir. Elbette zedelendi ama yiğit düştüğü yerden kalkacak. Eskisinden güçlü olacağız. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekleştirecek. Önemli olan ders almak ve bundan hayırlı sonuçlar çıkarmak.

ÖZGÜR ÖZEL BENİM HUKUKUMU KORUDU: CHP lideri Özgür Özel'i başarılı buluyorum. Ben Milli Selamet Partisi İl Başkanı iken o 2 yaşında idi. O da il başkanlığında bulundu, milletvekili oldu. Ağzı güzel laf yapan, mücadeleci bir insan olarak tanıyoruz kendisini.

(15 Temmuz sonrası) Bir ihbar furyası başlamıştı. OHAL dönemi. OHAL de böyle bir hain darbe girişimi karşısında gerekliydi. Eşimin amcasının oğlu Manisa'da sağlık müdürüydü. Haziran seçiminde de adayımız olmuştu. Daha sonra tutuklandı. Eşimin amcası o tarihlerde vefat etti. Oraya gittik. Tutuklu arkadaşımızı elleri bağlı olarak getirdiler bir odaya koydular. Amcamızın naaşı da avluda. Ben gittim akrabasıyım, amcamızı da çok seviyoruz. Özgür Özel gelmiş, o zaman Manisa milletvekili. Sağlık müdürü olan arkadaşının babasının cenazesine geldi ya da ben gittiğim için geldi. Manisa'nın 5 milletvekili var AK Parti'nin hiçbiri yoktu orada. Bir tanesi o köyün çocuğu, elinden tutup milletvekili yaptığım vekiller de var ama gelmediler. Özgür Özel var, ben varım. Getirdiler amcamızın oğlunu 'Kelepçeleri çözemeyiz' dediler. 'Nasıl namaz kılacak' dedik. Allah bin kere razı olsun, o benim kahramanımdır, 'Başkanım siz karışmayın ben çözerim. Siz girerseniz işi büyütürler' dedi. Jandarma komutanını aradı 'Yaptığınız ayıptır' dedi. Sonunda çözdüler. Hiçbir arkadaşımın gelmediği yerde Özgür Özel benim hukukumu korudu ben bunu unutmam. Nasıl CHP'liler benim dürüstlüğümü dile getirirlerse ben de onu unutmam. O gün oraya gelmeyenler utanır umarım.

BU GÖRÜNTÜ BİLE RAHATLATIR: (Özel - Erdoğan görüşmesi) Görüşme talebi ve bu talebe verilen yanıt olumlu bir gelişme. Bu görüntü bile Türkiye'de bir rahatlamaya yol açar. 

YENİDEN REFAH ETİK OLARAK YANLIŞ YAPTI: Yeniden Refah Partisi siyaseten başarı gösterdi ancak etik açıdan yanlış yaptı. AK Parti içinden aldıkları, bir şekilde aday olamamış ya da küsmüş olanları aday yaptılar. Onların tek hedefi var AK Parti'ye kaybettirmek. Bu durum kalıcı olmayacak. Bu şekilde aday olmuş arkadaşların çoğu yarın bir gün kendi partilerine dönebilirler. Bunu ben hissediyorum.

50+1 TÜM PARTİLERİ KİMLİKSİZ YAPTI: Yeniden Refah İstanbul ve Ankara'da destek verseydi de kazanılamazdı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 50+1'e katkısı olabilirdi. Zaten bu 50 +1 tüm partileri kimliksiz yaptı. Hiç birbirine benzemez olanlar bile ittifak adı altında ne kadar oy taşıdıkları bile belli olmadan bir araya gelebiliyorlar.

YENİ ANAYASA İÇİN PARTİLER ANLAŞMALI: Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden Sayın Cumhurbaşkanı'nın da Sayın Bahçeli'nin de vazgeçeceğini düşünmüyorum. Sistem içinde bazı revizyon önerileri getirilebilir. Bütün bu özelliklerde somut bir şey konursa her partiden belli sayıda kişi ile komisyon kurulur. Ortak bir teklif hazırlanırsa sonuca gideriz.

(HABER MERKEZİ)