'Arif Sağ ve Cahit Berkay’ın MESAM üyelikleri düştü' iddiası

Recep Ergül ve ekibinin 2018'deki Genel Kurul'a hile karıştırıldığı gerekçesiyle açtığı davada 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, söz konusu Genel Kurul'un hükümsüz sayılması kararını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin ilk müzik meslek birliği olan Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nde (MESAM) sular durulmuyor. Ağustos ayında yapılan tartışmalı seçimin ardından bu kez birbiri ardına açılan davalardan biri sonuçlandı. İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada 2018 yılında yapılan Genel Kurul’un iptali kararı çıktı. Bu yıl yapılan seçimde MESAM Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Recep Ergül ve Coşkun Sabah, Suat Suna gibi isimlerden oluşan ekibi 2018’de Orhan Gencebay'ın yenildiği Genel Kurul'un iptali için 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde 109 sahte üyenin oy kullandığı gerekçesiyle dava açmıştı.

2018’de Bakanlığın atadığı geçici üst kurul yönetimdeki Arif Sağ, Cahit Berkay ve Ali Rıza Binboğa'nın da içinde bulunduğu 11 MESAM üyesini üyelikten çıkarmıştı. Bu isimler 11. İdare Mahkemesi'nde açtıkları dava sonucunda MESAM'a dönmüş, aynı yıl Mayıs ayında yapılan Genel Kurul toplantısında Arif Sağ ve ekibi kayyum atanmış olan MESAM yönetimini yeniden kazanmıştı.

2018’deki Genel Kurul’un kararlarının kesin hükümsüzlüğüne hükmeden mahkeme kararının ardından Arif Sağ ve Cahit Berkay gibi isimlerin MESAM üyeliklerinin hukuken düştüğü iddia edilse de Cahit Berkay Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada, "Konuyu çok büyütmeye gerek yok. İşleyen bir hukuksal süreç var. İstinaf mahkemesine itiraz ettik. Kesinleşmiş bir mahkeme kararı da yok. Varmış gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar" dedi. MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ergül ise Gazete Duvar'a, "Yaklaşık 3,5 yıldır büyük bir hukuk mücadelesi veriyorduk. Geç de olsa adaletin tecelli etmesinden memnunuz. Bu karar, emsal teşkil etmesi bakımından büyük önem arz etmektedir. Bundan sonra, divanı ele geçirenin keyfi ve usulsüz uygulamaya cesaret edemeyeceği aşikârdır" açıklamasını yaptı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)