Araştırma: Her bin vakadan sadece biri virüse açık havada yakalandı

İrlanda Sağlık Koruma ve Gözetim Merkezi, her bin Covid-19 vakasından yalnızca birinin açık havada bulaş kaynaklı olduğunu tespit etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İrlanda Sağlık Koruma ve Gözetim Merkezi (HPSC), her bin kişiden yalnızca birinin korona virüsüne açık havada yakalandığını aktardı. İrlanda'da 24 Mart'a kadar kaydedilen 232 bin 164 korona virüsü vakasının 262'sinin açık havada bulaş kaynaklı olduğu tespit edildi. 

SPOR ETKİNLİKLERİ VE ŞANTİYE MERKEZLİ

HPSC yetkilileri, 262 Covid-19 vakasının spor organizasyonları da dahil olmak üzere açık havada düzenlenen etkinlikler ve inşaat şantiyeleri kaynaklı olduğunu söyledi. Trinity College Dublin'den biyokimya profesörü Ed Lavelle, "Bu gerçekten harika bir haber. Şimdiye kadar neyin güvenli olup olmadığını gösteren verilere sahip değildik" dedi.

'MASKE KULLANIMI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLECEK'

Geçtiğimiz günlerde, İngiliz hükümetinin bilimsel tavsiye grubu SAGE'den Prof. John Edmunds, açık havadan bulaş riskinin düşük olduğunu söylemiş, "Dış ortamda virüs aktarımıyla ilgili neredeyse hiçbir örnek yok" ifadelerini kullanmıştı. ABD'de ise Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Rochelle Walensky, dış mekanda maske kullanımı konusunun 'yeniden gözden geçirileceğini' duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)