Aras Şeyh Cengi: Sorunlar 48 saat içerisinde çözülmezse silahlar konuşacak

KYB içerisinde sorunların 'karmaşık' olduğunu söyleyen Aras Şeyh Cengi, “Durum çözüme kavuşturulmalı, aksi takdirde 48 saat içerisinde silahla çözülecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KYB'nin (Kürdistan Yurtseverler Birliği) eski eş başkanı Lahur Şeyh Cengi’nin Bafıl Talabani tarafından tasfiye edilmesinden bu yana sular durulmuyor. Lahur Cengi’nin kardeşi Aras Şeyh Cengi, parti içinde sorunlar çözülmezse 'silahların konuşacağı' uyarısında bulundu.

KYB Yüksek Meclisi Üyesi Aras Şeyh Cengi, KYB içerisinde sorunların 'karmaşık' olduğunu söyledi. Cengi, “KYB içerisindeki durum karmaşık ve bu karmaşık durum çözüme kavuşturulmalı, aksi takdirde 48 saat içerisinde silahla çözülecek” ifadelerini kullandı.

Rûdaw’a konuşan Cengi, Süleymaniye’nin kötü yönetildiğini söyleyerek, “Süleymaniye zorlu bir siyasi süreçten geçiyor ve Süleymaniye’nin şimdiki yöneticileri Mam Celal’in (Celal Talabani) yolundan uzak. Süleymaniye, Hekari Savaşı’ndan bu yana ilk kez bu kadar kötü bir duruma tanık oluyor” diye konuştu. Aras Şeyh Cengi, KYB’nin önceki eş başkanı kardeşi Lahur Şeyh Cengi’nin 'silahlı güçler oluşturduğuna' dair iddialar hakkında ise “Silahlı güçler oluşturacağı inancında değilim. KYB, muhafızlarını aldı. Bunlar muhafız olabilir, silahlı güç değil” değerlendirmesini yaptı.

Cengi, şöyle devam etti: “KYB içerisindeki durumun daha iyiye gideceği inancındayım, yoksa Kürdistan’ı terk edeceğim. KYB’nin durumu kötü oldukça Süleymaniye’nin durumu kötüye gider."

KYB’nin, 'Celal Talabani yolunda olmadığını' aktaran Cengi, “Mam Celal’in yolu izlenmiyor. Eğer Mam Celal’in biriyle sorunu olsaydı onun evine gidip çözüm bulurdu. KYB üye ve yetkililerini kitlelere hâlinde ihraç eden şimdiki yöneticiler KYB’li değil. Mam Celal, herhangi bir yerde bir metre toprağı olmayan yegane kişiydi” ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu?

KYB içerisindeki sorunlar, KYB Eş Başkanı Bafıl Talabani’nin 8 Temmuz 2021'de, İstihbarat ve Terörle Mücadele Teşkilatı başkanlarını değiştirmesinin ardından tırmandı. İlişkileri geren bu gelişmeler, KYB Siyasi Ofisi’nin 15 Temmuz’da, Lahur Şeyh Cengi’nin yetkilerini elinden almasına kadar uzandı. Ayrıca, Aras Şeyh Cangi, 02 Kasım 2021’de KYB Eş Başkanı Bafıl Talabani’nin kararıyla görevinden alındı, sonrasında ise görevine iade edildi. (DIŞ HABERLER)