Arama kurtarma gönüllüsü: Ölçüm yapıp ses yok dediler, bir kişiyi çıkardık dün gece

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Hatay ziyaretinde konuşan bir arama kurtarma gönüllüsü, “Geldiler ölçüm yaptılar. Yok dediler bize. Bir tane bayan çıkardık dün gece. Hala ses geliyor binadan” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in depremde yıkım yaşanan Hatay'a gitti. Akşener'le konuşan bir arama kurtarma gönüllüsü, “Kendi imkanlarımızla, kendi kepçemizle, kendi vincimizle geldik. Devletimiz nerede biz onu arıyoruz. Geldiler ölçüm yaptılar. Yok dediler bize. Bir tane bayan çıkardık dün gece. Hala ses geliyor binadan. Hala uğraşıyoruz orada” ifadelerini kullandı.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Hatay'ın Antakya ilçesini ziyaret etti.

Akşener’in incelemelerde bulunduğu sırada bir depremzede Akşener’e “Ne çadır var ne bir şey var; altı gündür hep soğukta dışarıda yatıyoruz” dedi.

Bir gönüllü arama kurtarma görevlisi ise Akşener’e arama kurtarma çalışmalarına ilişkin şunları söyledi:

“Başkanım biz Niğde’den geliyoruz. Yandaki binada 5 arkadaşımız var. Ne AFAD ne başka bir şey... Kendi imkanlarımızla, kendi kepçemizle, kendi vincimizle geldik biz buraya. Devletimiz nerede biz onu arıyoruz. Yok. Kendi imkanlarımızla bir kişiyi çıkardık. Geldiler ölçüm yaptılar. Yok dediler bize. Bir bayan çıkardık dün gece. Hala ses geliyor binadan. Hala uğraşıyoruz orada.”

Akşener, gönüllü kurtarma görevlisinin iletişim numarasını alarak yardım sağlayacaklarını belirtti.

'HATAY YOK OLDU'

Bölgeye çalışmalara destek vermek için gelen bir başka gönüllü ise Akşener’e bölgedeki durumu anlatırken “Televizyonda izlediğimize göre şu anda 20 bin ölüye yaklaştığı söyleniyor. Ben iki gün önce İstanbul’dan geldim. İnanılmaz derecede kayıp var. Bunu 20 bin olarak göstermesinler. Bu kat kat daha fazla. Bir de 10 tane ilde deprem olduğu söyleniyor. Şunun farkına varsınlar: 9 ilde deprem oldu; Hatay yok oldu başkanım. Bu yardımlar yetersiz” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)