Arakanlı mültecileri taşıyan tekne alabora oldu: Ölü sayısı 23'e yükseldi

Arakanlı mültecileri taşıyan bir teknenin Arakan eyaleti açıklarında pazartesi günü alabora olması sonucu yaşanan can kaybı 23'e yükseldi. 30 kişinin hâlâ kayıp olduğu bildirildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Myanmar'dan Malezya'ya geçmeye çalışan Arakanlı mültecileri taşıyan teknenin alabora olması sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısının 23'e çıktığı açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, arama-kurtarma ekibinin yaptığı açıklamada, mülteci teknesinin 7 Ağustos'ta alabora olması sonucu bulunan cesetlerin 13'ünün kadın, 10'unun erkek Arakanlı Müslüman mülteciye ait olduğu kaydedildi. Kazadan kurtulanların yaptığı açıklamada da mültecilerin kaçakçılara kişi başı 4 bin dolar (108 bin TL) ödediği ve kaçakçıların ödemeyi aldıktan sonra tekneyi terk ettiği belirtildi.

30 KİŞİ HÂLÂ KAYIP

Arakanlı mültecilerin, Myanmar'daki zulümden ve Bangladeş'teki aşırı kalabalık mülteci kamplarından kaçtığı aktarıldı. Yetkililer, ölü sayısının 23'e yükseldiği kazada 30 kişinin hâlâ kayıp olduğunu bildirdi. Malezya'ya gitmek için yola çıkan, 58 kişinin bulunduğu tekne, pazartesi günü Arakan yakınlarında fırtınaya maruz kalarak alabora olmuştu.

Ne olmuştu?

Arakan'daki sınır karakollarına 25 Ağustos 2017'de düzenlenen eş zamanlı saldırıları gerekçe gösteren Myanmar ordusu ve Budist milliyetçilerin uyguladıkları kitlesel şiddetten kaçan 1 milyona yakın kişi, komşu ülke Bangladeş'e sığınmıştı. Çok sayıda Arakanlı Müslüman, Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesindeki aşırı kalabalık mülteci kamplarından ve Myanmar'dan kaçarak diğer Müslüman ülkelere gitmek için teknelerle denize açılıyor. (DIŞ HABERLER)