'Arabayı bıraktığınız alan yol girişi' notu nedeniyle gözaltına alındı

Ordu'da bir aracın camına "Arabayı bıraktığınız alan yol girişidir, bilginize" notu bırakan Süleyman Uysal, evi polis tarafından basılarak gözaltına alındı. Söz konusu aracın sahibinin savcı olduğu, Uysal'ın bu nedenle gözaltına alındığı belirtildi. Olayın basına yansıması üzerine Uysal'ın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı açıklandı. Uysal'ın avukatı ise suçlamanın "mala zarar verme" ve" imzasız mektup yoluyla tehdit" olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ordu'nun Ünye ilçesinde yanlış yere park edilmiş aracın camına bırakılan kısa not, gözaltı gerekçesi sayıldı.

Tekniker Süleyman Ünsal, yanlış yere park edilmiş olan aracın camına “Arabayı bıraktığınız alan yol girişidir, bilginize” yazılı not bıraktı. OdaTV'de yer alan habere göre bu nottan kısa süre sonra Ünsal'ın kapısına polis dayandı. Gözaltına alınarak Ünye Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Uysal'a bu nota ilişkin sorular soruldu. 

Gözaltının gerekçesi ise söz konusu aracın bir savcıya ait olmasıydı. Yargı mensubunun talimatıyla jet hızıyla kamera kayıtları incelenerek Süleyman Ünsal'ın kimlik tespitinin yapıldığı ve gözaltına alındığı belirtildi. 

SERBEST BIRAKILDI

Olayın basına yansımasının ardından Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama yapıldı. Başsavcılık, Ünye Adliyesi'nde görevli bir cumhuriyet savcısının, ikamet ettiği sitenin kapalı otoparkında bulunan aracının 'cam sileceklerine zarar verildiği ve aracına not bırakıldığı' şeklindeki şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında notu yazdığı ve aynı sitede ikamet ettiği belirlenen Uysal'ın kameralardan kimlik tespitinin yapılarak, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alındığı bilgisine yer verildi. Açıklamada, sosyal medyada yer aldığı gibi Ünsal'ın tutuklanmasının söz konusu olmadığı, ifadesinin ardından nöbetçi savcının talimatıyla serbest bırakıldığı belirtilerek, "Mala zarar verme suçuna yönelik soruşturma dosyasının bu şekilde derdest olduğu ve soruşturma işlemlerinin usul ve yasa kuralları çerçevesinde hassasiyetle yürütüleceği hususu, kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi.

Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında, Uysal'ın evinden polis tarafından alınarak Emniyet'e götürülmesinin ise gözaltı sayılmaması dikkat çekti.

'SUÇLAMA, İMZASIZ MEKTUP YOLUYLA TEHDİT' İDDİASI

Odatv’ye konuşan Süleyman Uysal'ın Avukatı Yiğit Küçükoğlu da müvekkiline yönelik suçlamanın “mala zarar verme” ve” imzasız mektup yoluyla tehdit” olduğunu söyledi. Küçükoğlu, şu açıklamayı yaptı: 

"Dün müvekkilim Süleyman Uysal oturduğu sitenin otoparkında yanlış park etmiş bir aracı görüp, kasıtlı bir hata olmadığını düşünerek, tamamen iyi niyetli bir şekilde o notu bırakmış. Plakası da yabancı bir araç, Ordu plakası değil. Evine çıktıktan 1 saat sonra kolluk kuvvetleri sitenin otoparkına gelip, bu notu kimin yazdığını araştırmış. Site görevlileri de WhatsApp grubundan, site sakinlerine bunu kimin yazdığını sorunca, Süleyman Uysal aşağıya inip, kendisinin yazdığını söylemiş. Araç her ikisi de yargı mensubu bir çifte aitmiş. Şikayetçi olmuşlar. Uysal, 'İmzasız mektup yoluyla tehdit ve mala zarar vermekten' gözaltına alınmış. Mala zarar verme şu; aracın sileceği kırıkmış. Süleyman Uysal, sileceğin kırık olmasıyla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını, sadece notu yazdığını belirtmiş. Alanda bir görgü şahidi ve otoparkta güvenlik kamerası da bulunmadığından gözaltı süreci normal seyrinde devam etti. Bu sabah da Savcılığa sevk edildi ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı." (HABER MERKEZİ)