AP: George Floyd'u öldüren eski polis Chauvin hapishanede bıçaklandı

ABD'nin Associated Press haber ajansına konuşan bir kaynak, 2020 yılında siyah ABD'li George Floyd'un ölümüne sebep olan eski polis Derek Chauvin'in tutulduğu hapishanede bıçaklandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Siyah ABD'li George Floyd'u öldürmekten hüküm giyen eski polis memuru Derek Chauvin'in 24 Kasım Cuma günü Arizona'nın Tucson kentinde tutulduğu hapishanede başka bir tutuklu tarafından bıçaklandığı ve ağır yaralandığı iddia edildi.

Associated Press (AP) haber ajansına konuşan, konuyla ilgili kamuoyuna açıklama yapma yetkisi bulunmayan bir kaynak, Derek Chauvin'in bıçaklandığı bilgisini paylaşırken, Hapishaneler Ofisi, Tucson'daki hapishanede bir tutuklunun dün yerel saatle 12.30 sıralarında saldırıya uğradığını doğruladı. Kurumdan yapılan açıklamada, hapishane görevlilerinin durumu kontrol altına aldığı ve yaralı tutuklu tedavi için hastaneye kaldırılmadan önce 'hayat kurtarıcı önlemler' aldıkları bilgisi paylaşıldı.

ZİYARETLER ASKIYA ALINDI

Hapishaneler Ofisi, olayda herhangi bir hapishane çalışanının yara almadığını ve Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) durumdan haberdar edildiğini aktardı. Yaklaşık 380 tutuklu ve hükümlünün kaldığı hapishaneye ziyaretler askıya alındı. 

Öte yandan, Chauvin'in bıçaklanmasının son beş ayda 'yüksek profilli' bir tutuklunun maruz kaldığı ikinci bıçaklanma olayı olduğu ifade edildi. Temmuz ayında da doktor Larry Nassar Florida'da tutulduğu federal hapishanede bıçaklanmıştı. Kasım 2022'de de Chauvin'in bıçaklandığı hapishanede bir tutuklu, çıkardığı silahla bir ziyaretçiyi başından vurmakla tehdit etmişti. Bu olayda silah tutukluk yapmış, kimse yaralanmamıştı.

AVUKATI 'HEDEF ALINABİLİR' DEMİŞTİ

47 yaşındaki eski polis memuru Chauvin, 25 Mayıs 2020'de Siyah ABD'li George Floyd'un boğazına dizini dayayarak ölümüne sebep olmuş, Floyd'un medeni haklarını ihlalden 21 yıl, ikinci derece cinayetten 22 yıl, 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Chauvin'in avukatı Eric Nelson, müvekkilinin genel halktan ve diğer tutuklulardan uzak tutulmasını savunmuş, Chauvin'in hedef alınmasını beklediğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)