Antep’te 6 Mayıs anması: Denizlerin düşlediği bağımsız Türkiye’yi kuracağız

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan; idam edilişlerinin 50 yılında, Antep’te yapılan basın açıklamasıyla anıldı.

Google Haberlere Abone ol

Cengiz Anıl Bölükbaş

ANTEP - Antep’te Emek Gençliği, HDP Gençlik Meclisi, Öğrenci İnisiyatifi, Sol Genç, TİP ve TKP yaptıkları ortak basın açıklamasıyla 68 gençlik hareketinin önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı idam edilişlerinin 50'nci yılında andı.

Kırkayak Parkı’nda düzenlenen açıklamaya, HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul da katıldı.

‘EMPERYALİZM YENİ SAVAŞ KORİDORLARI AÇIYOR’

Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan Emek Gençliği’nden Berfin Türkmen, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının, 50 yıldır olduğu gibi bugün de gençliğin eşit ve özgür dünya mücadelesinde yaşadığını, bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesinin yolunu aydınlatmaya devam ettiğini belirtti.

“Orta Doğu ve bölgede pek çok felaketin, yıkımın sorumlusu olan emperyalizmin, dünyanın her yerine yeni savaş koridorları açtığını” söyleyen Türkmen, “Dünya halkları emperyalistlerin savaşında hayatından oluyor, milyonlarca yoksul emekçi göçe zorlanarak yurtsuzlaştırılıyor. Hemen yanı başımızda dünyanın iki emperyalist gücü, Rusya ve ABD hayatımızı yeni bir dünya savaşının eşiğine getiriyor. İşte Denizlerin başta Türkiye, Vietnam ve Filistin halklarının kurtuluşu için atıldığı kavga, emperyalistler arasında ayrım gözetmeyen emperyalizme karşı mücadele çizgisi bugün de yolumuza ışık tutuyor” dedi.

‘GENÇLİK GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMA İRADESİNİ SÜRDÜRÜYOR’

“Türkiye’nin ulusal çıkarları” denilen çıkarların arkasında uluslararası tekellerin ve işbirlikçi yerli sermayenin çıkarları olduğunu dile getiren Türkmen, antiemperyalist olmanın emperyalistlerle birlikte kapitalizme ve AK Parti’nin politikalarına karşı mücadele etmek olduğunu vurguladı.

“Denizlerden aldığımız mücadele mirasının güncel anlamı budur” diyen Türkmen, şöyle devam etti:

“Türkiye ve dünya gençliğinin 50 yıllık mücadele birikimi de emperyalist kuşatmaya karşı geleceğine sahip çıkma iradesini sürdürüyor. Ukrayna’daki savaşla Fransa’dan Almanya’ya, ABD’den Rusya’ya dört bir yanda dünya gençliği sokağa çıkıyor, savaşa karşı barışın sesini yükseltiyor. Yunanistan’da, İspanya’da, İtalya’da neoliberalizmin ağır faturasına karşı üniversite gençliği geleceğine sahip çıkıyor, sokakları terk etmiyor. Er ya da geç, Denizlerin düşlediği bağımsız Türkiye’yi, savaş ve sömürünün değil dayanışmanın ve kardeşliğin dünyasını kuracağız. Her kesimden Türkiye gençliğini Denizlerin büyüyen mücadele mirasının parçası olmaya, kapitalist emperyalizme ve iktidarlarına karşı demokrasi, bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz.”