Antalya sokaklarında bir soru: ‘Kim bu Yunus Başaran?’

TİP Antalya birinci sıra adayı Yunus Başaran’a seçmen merakıyla başlayan ilgi, bir kampanyaya dönüştü. ‘Kim ulan bu Yunus Başaran?’ yazılı grafiti çalışmaları, kısa sürede Antalya sokaklarına yayıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANTALYA - Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Antalya’daki birinci sıra milletvekili adayı Yunus Başaran’ın adı, bugünlerde çok konuşuluyor. Türkiye’de pek çok kişi bu ismi, milletvekili adaylarının açıklandığı 9 Nisan’da, partinin Antalya listesinde Barış Atay’ın önündeki sıraya yerleşen kişi olarak tanıdı. Partinin mevcut 4 milletvekilinden biri olan Barış Atay’ın ikinci sırada yer aldığı listede, Yunus Başaran ilk sıradaydı ve bu tercihin sebebi merak konusu oldu. Bu durum kısa bir şaşkınlıkla birlikte “Kim bu Yunus Başaran?” sorusunu beraberinde getirdi. Partinin Antalya kurucu il başkanı ve turizm işçisi olan Başaran’ın ismi sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girerken, siyasi kulislerde ve seçmen sohbetlerinde sıkça duyulan soru, giderek bir kampanyaya dönüştü.



KAYBEDENLER KULÜBÜ’NE GÖNDERME

Türkiye yapımı ünlü film ‘Kaybedenler Kulübü’nden hafızalara kazınan "Kim ulan bu Erol Egemen" repliği, Yunus Başaran’a uyarlandı. Başaran’ın fotoğrafıyla birlikte duvarlara işlenen ‘Kim ulan bu Yunus Başaran?’ grafitileri, Antalya sokaklarında görülmeye başladı. Bazı sosyal medya kullanıcıları da photoshop uygulamaları kullanarak fotoğraflara ekledikleri grafitileri paylaştı. Yunus Başaran, sosyal medyada da yayılan bu esprili kampanyayla birlikte Türkiye’nin tanıdığı bir isim haline geldi.



FURYAYA TİP’Lİ GENÇLER DE KATILIYOR

TİP’li gençler de bu furyaya dahil olmaya hazırlanıyor. Partinin 16 Nisan Pazar günü Antalya’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacak aday tanıtımı toplantısında, partili gençlerin programa katılanları, üzerlerinde ‘Kim ulan bu Yunus Başaran?’ yazılı tişörtlerle karşılayacağı öğrenildi. TİP’in Antalya listesindeki 17 milletvekili adayını tanıtacağı programda, partinin İzmir 2’nci Bölge Milletvekili adayı İrfan Değirmenci, Antalya adayı Barış Atay ve Antalya İl Başkanı Özdemir konuşacak. Toplantı öncesi Başaran, sosyal medyada kendisiyle ilgili paylaşım yapanlara, “Günlerdir çok sayıda destek mesajınız için teşekkür ediyorum. Gelin pazar günü umudumuzu birlikte büyütelim” diyerek seslendi.

BAŞARAN SORUSUNA ATAY’DAN YANIT

TİP’in Antalya Milletvekili aday sıralamasında yaptığı tercihin sebebi, Ankara’daki aday tanıtım toplantısı sırasında açıklandı. Toplantıda, Hatay’daki birinci sırayı Gezi tutuklusu avukat Can Atalay’a bırakan Barış Atay’ın, Antalya adayı Yunus Başaran’ın da önüne geçmek istemediği ve Antalya’dan ikinci sıra adayı olduğu belirtildi. Başaran’a sosyal medya üzerinden yöneltilen, "Bizleri Meclis’te başarıyla temsil eden bir vekilin önünde aday gösterilmenizi sağlayan özellikleriniz nelerdir?” sorusuna Barış Atay, şu sözlerle yanıt verdi: “Şüphe edilmez devrimciliğidir, yoldaşlığıdır, halk için verdiği mücadeledir, bir işçi olmasıdır. Yunus Başaran, Türkiye İşçi Partisi’nin savunduğu her şeydir. Biz sonuna kadar güveniyoruz, siz de güvenin.” 

KALEİÇİ’NDE KLİP ÇEKİLDİ

Oyuncu Bülent Emrah Parlak da bu grafitilerden birini, "Bir haftadır duyuyorum. Türkiye İşçi Partisi Antalya 1’inci sıra milletvekili adayı Yunus Başaran olmuş” notu ve #KimBuYunusBasaran etiketiyle paylaştı. Sosyal medyada akım haline gelen paylaşımların ardından Kaleiçi’nde Başaran’ı anlatan bir klip çekildi. Babasına Yunus Başaran’ı soran bir çocuk sesi ve art arda ‘Kim bu Yunus Başaran?’ sorularıyla başlayan klipte Başaran, Kaleiçi sokaklarında yürürken seçmene kendisini anlatıyor.

KİM BU YUNUS BAŞARAN?

Son bir haftadır kim olduğu, kaç yaşında olduğu, nereli olduğu ve ne iş yaptığı araştırılan Yunus Başaran'ın kendi anlatımı ile biyografisi şöyle: “Yunus Başaran 38 yaşında, Antalyalı. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı mezunu. Aynı zamanda İngilizce biliyor. Yaklaşık 20 yıl turizm sektörünün farklı kollarında çalıştı. 16 yaşından beri örgütlü mücadelenin içerisinde ve Türkiye İşçi Partisi’nin kurucu Meclis üyesi. TİP Antalya İl Başkanlığı yaptı. Şimdi de Meclis’te hep turizm patronlarının anlattığı turizmi, işçiden, emekçiden, halktan yana anlatmak istiyor.”