VİDEO

Antalya sokak röportajı: Bir seçilenin bir daha seçilemediği kent

AK Parti iktidarından beri yönetimin AK Parti ve CHP arasında mekik dokuduğu Antalya’da yarış yine bıçak sırtı. Tahminler, CHP’li Muhittin Böcek ve AK Partili Hakan Tütüncü arasında gidip geliyor.

ANTALYA - 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Antalya, yarışın kıyasıya geçeceği illerden biri olacak. Kentte son 50 yıldır bir seçilen başkan bir daha seçilmiyor. AK Parti’nin iktidara geldiği 2002’den beri şehir yönetimi CHP ve AK Parti arasında gidip geliyor. 2019'da CHP'nin kazandığı belediye yönetiminde yine bir değişim, ihtimal dahilinde.

CHP'li mevcut Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek

LOGOLAR DEĞİL SLOGANLAR YARIŞIYOR

Antalyalı seçmen, kenti 5 yıl kimin yöneteceğini belirleyecek bir kararın arifesinde. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’de mevcut başkan Muhittin Böcek, AK Parti’de Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İYİ Parti’de eski milletvekili, doktor Nesrin Ünal, DEM Parti’de eski milletvekili Kemal Bülbül, TKP’de ise turist rehberi Nazlı Ece Mutlu yarışıyor. Yarışı, ‘Herkesin başkanı’ sloganıyla Muhittin Böcek ve ‘Antalya’nın altın çağı’ iddiasıyla Hakan Tütüncü önde götürüyor. Bu seçimde bilboardlarda parti logoları küçük, adaylar ve sloganları büyük. Hedefler ise ‘çılgın projeler’den ziyade ekonomik yükü hafifletecek ‘sosyal projeler’.

Cumhur İttifakı'nın Antalya adayı, Kepez Belediye Başkanı AK Partili Hakan Tütüncü

‘TOROSLARIN İNCİSİ’Nİ KİM YÖNETECEK?

"Torosların incisi, turizm ve tarımın başkenti" olarak bilinen Antalya, 2019 yerel seçimlerinde, AK Partili Menderes Türel yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi’ne CHP’li Muhittin Böcek’i başkan seçti. Kent seçmeni 2017’de Türkiye'yi başkanlık sistemine geçiren referanduma yüzde 59,1 ile ‘hayır’ deyip, 2018’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 42,8 ile Recep Tayyip Erdoğan’ı seçti.

CHP’NİN ANTALYA İTTİFAKI, CUMHUR İTTİFAKI’NA KARŞI

AK Partili Hakan Tütüncü, Cumhur İttifakı’nın adayı. Ancak bu yarışta 2019 yerel seçimlerinde Muhittin Böcek’i destekleyen Millet İttifakı yok. CHP lideri Özgür Özel, Antalya İttifakı mesajı verse de muhalif cephede reel bir ittifaktan söz etmek güç. Önceki seçimde Millet İttifakı’ndaki İYİ Parti bu seçimde kendi adayını çıkardı. 2019’da aday çıkarmayan HDP de bu seçimde DEM Parti olarak aday çıkardı. Muhittin Böcek, “Hem cumhuriyetçilerin hem Atatürkçülerin hem de milliyetçilerin başkanıyım” diyerek safları sıklaştırmaya çalışıyor ama önceki seçime göre işi biraz daha zor görünüyor. 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerde de yarış bu iki aday arasında olacak. Seçmen, 2029’a kadar kenti yönetecek başkanı belirleyecek.