Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde en düşük maaş 40 bin oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, 12 bin 178 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi ek protokolünü imzaladı.

Fotoğraf: Haber merkezi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya Büyükşehir Belediyesi, Belediye-İş Sendikası ve Güvenlik İş Sendikası arasında
Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları A.Ş. ASAT ve kadrolu işçileri ilgilendiren ‘Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü’ törenle imzalandı.

Cam Piramit Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Güvenlik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Durcuk ve binlerce Büyükşehir Belediye çalışanı katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan ek protokol töreninde Muhittin Böcek başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıllık çalışmalarının anlatıldığı film izlendi. Daha sonra Başkan Böcek ve Sendika Genel Başkanları protokolü imzalamak üzere alkışlar eşliğinde sahneye çıktı.

EN DÜŞÜK KADROLU İŞÇİ ÜCRETİ 40 BİN TL OLDU

Böcek, her zaman işçinin ve emekçinin yanında olduğunu söyleyerek, “Personelimizi yüksek enflasyona karşı mağdur etmemek için Belediye-İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesinde belirlenen haklara ilave olarak her artış döneminde sosyal yardım paketinde iyileştirmeler yaptık. Böylece; 2023 yılı Aralık ayında net 15.615 TL olan en düşük şirket işçileri ücretini net 28.000 TL’ye yükseltilerek, yüzde 80 oranında artış yapıyoruz. Aynı zamanda kadrolu işçilerimizi de kapsayan ek protokolümüzü şimdi imzalıyoruz. 23.400 TL olan en düşük maaşı 40.000 TL’ye çıkarıyoruz. ASAT şirket çalışanı kardeşlerimizin de yemek yardımını en üst sınıra yükseltiyoruz” diye konuştu.

'KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMADIK'

5 yıllık süre içerisinde çalışanın ekmeğiyle oynamadıklarını söyleyen Başkan Böcek, “Bugüne kadar kimseyi ötekileştirmeden çalıştık. Çalışma arkadaşlarımın hiç birisini işten çıkarmadık, onların ekmeğiyle kimseyi oynatmadık. Siyaset üstü davrandık ve bu şekliyle 5 yılımızı tamamladık. Yerli ve yabancı 26 milyon turistin geldiği, 2 milyon 688 bin de yerleşik nüfusun bulunduğu Antalyamıza hizmet eden yine sizlersiniz. Antalya’mızın mutlu, huzurlu olması için çalışıyorsunuz. Bugün de burada yeni bir döneme inşallah sizlerle beraber, herkesin belediye başkanı olarak, yine ayni azim ve kararlılıkla birlikte yol yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.