Antakya Medeniyetler Korosu'nun yedi sanatçısı hayatını kaybetti

Antakya Medeniyetler Korosu'nun yedi sanatçısı Maraş merkezli depremlerde enkaz altında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay'ın tanıtımına katkı sağlamak ve medeniyetler arasında bir köprü oluşturmak amacıyla üç semavi dine mensup kişilerin bir araya gelerek 2007 yılında kurduğu Antakya Medeniyetler Korosu'nun yedi sanatçısı Maraş merkezli depremlerde enkaz altında hayatını kaybetti.

AA'nın haberine göre yaşamını yitiren koro üyelerinin Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu ve Ahmet Fehmi Ayaz olduğu öğrenildi. 

DİĞER ÜYELERİ FARKLI İLLERE DAĞILDI

Hatay'ın kültürel zenginliğini ve hoşgörüsünü tüm dünyaya tanıtan 200 kişilik koronun geride kalan üyeleri ise depremzedelere kapılarını açan Türkiye'nin farklı illerine dağıldı.

2012 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen ve Kültür Bakanlığı 2019-2020 Özel Ödülü alan koronun şefi Yılmaz Özfırat ve teknik koordinatörü Bedirhan Gök de İzmir'deki bir otele yerleştirildi. Özfırat ve Gök, Antakya Medeniyetler Korosu'nu yeniden bir araya getirerek Türkiye'nin medeniyetler zenginliğini yeniden dünyaya anlatmayı hedefliyor.

Sanatçıların en büyük dileği ise depremde yaşamını yitiren koro arkadaşlarının anısını müzikleriyle yaşatabilmek. (HABER MERKEZİ)