Antakya künefesi, Avrupa Birliği'nde tescillendi

AB Başkanlığı'nın açıklamasında, “Antakya künefesinin tescil edilmesi, büyük deprem felaketinin ardından yaralarını sarmaya başlayan Hatay'ın tarihi mirasının korunmasına katkı sağlayacak" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antakya künefesi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın başvurusu ile Avrupa Birliği’nde (AB) coğrafi işaret (PGI) olarak tescil edildi. Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antakya Künefesi, AB’de tescil edilen 9. Türk ürünümüz oldu” dedi. 

AB Başkanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada ise, Antakya künefesinin Antakya Ticaret ve Sanayi Odası başvurusu sonucunda AB’de coğrafi işaret olarak tescillendiği duyuruldu. Açıklamada, “Antakya Künefesi'nin AB'de tescil edilmesi, büyük deprem felaketinin ardından yaralarını sarmaya başlayan Hatay'ın tarihi ve kültürel mirasının korunmasına katkı sağlayacak" ifadelerine yer verildi. 

Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis de Kaymakcı’nın paylaşımını alıntılayarak, “Tebrikler. Kutlamak için bugün bir künefe söyleriz Sayın Büyükelçi” dedi. (HABER MERKEZİ)