Ankara'da simitçiler zam istiyor: Karar onaylanırsa 3 lira olacak

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası kararını onaylarsa Ankara'da bir simit 3 TL olacak. Oda Başkanı "Üstündeki malzemeler dolarla geliyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bugün toplanan Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası yönetimi, başkentte 2.5 liraya satılan simidin fiyatını 3 liraya çıkarma kararı aldı. Oybirliğiyle alınan kararın ardından Oda Başkanı Savaş Delibaş, girdi maliyetlerinin arması nedeniyle bu kararı almak zorunda kaldıklarını ifade etti. Oda kararı Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne sunulacak ve onay verilirse karar kesinleşecek.

Toplantıda konuşan Oda Başkanı Savaş Delibaş, simidin girdi maliyetlerinin tamamının dolara bağlı olduğunu belirtti ve “Biz dolarla maaş almıyoruz ama dolar ile tüketiyoruz. Şimdi Türk parası dünyanın en geçersiz paralarından biri oldu. Ama tüketimimiz dolarla” dedi. Elindeki simidi gösteren Delibaş, “Şunun üstündeki malzemeler dolarla geliyor. Hem de yüzde 100” diye vurguladı. Delibaş, halkın alım gücünün kalmadığını da dikkat çekerek, bu zammı yapmak zorunda kaldıklarını söyledi ve “5 tane çocuğu olan insan 5 tane simit altığı zaman 15 lira. 15 lira herkeste var mı? Asgari ücretle çalışan vatandaş bunu nasıl yiyecek” diye konuştu.

Delibaş, zam yapmayı da simidin gramı üzerinde oynamayı da istemediklerini söyledi. “Eğer ki mantık şuysa, ‘Biz ekmeğe zam yapmayalım da gramını düşürelim’ gibiyse, kimse kusura bakmasın. Ankara simitçi esnafı hırsız değildir. Buna da göz yummayacaktır. Gramajından, susamında çalmayacaktır. Üretim hakkı neyse aynen üretimine devam edecek” diye konuştu. (ANKA)

 

Etiketler ankara simit zam dolar