'Ankara'da kurtlanan işkembeler yıkanıp satılıyor' iddiasına yalanlama

Ankara'da kurtlanan işkembelerin yıkanarak satıldığı iddiası üzerine söz konusu mezbahanede denetim yapıldı. Denetimlerde olumsuzluğa rastlanmazken iddialardaki görüntünün eski olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Ankara'daki bir işletmenin kurtlanan işkembelerin kimyasal maddelerle yıkayarak sattığı öne sürüldü.

İddialar üzerine Çubuk ilçesindeki mezbahane, Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çubuk Belediyesi ekipleri tarafından denetledi. Denetimde, veteriner hekimler ve gıda mühendisleri de yer aldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Çubuk İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cengiz Albayrak, incelemelerde, görüntülerde yer alan işkembelerin tespit edilmediğini söyledi.

Albayrak, "Görüntülerin 2 Ağustos'ta tutanakla imha edilen ürünlere ait olduğunu belirledik. İşletmede, görüntülerdeki gibi herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. İncelememizde tespit ettiğimiz bazı eksiklerin de giderilmesi için işletmeye yönelik tutanak tuttuk" dedi.

İşletme müdürü İdris Demirhan ise görüntülerde yer alan 580 kilogram işkembenin 2 Ağustos'ta veterinerler gözetiminde imha edildiğini belirtti.

Demirhan, "2 Ağustos'ta yaşanan ve işletmemize girişinden birkaç saat sonra imha edilen ürünlerin görüntüsünün bugün yaşanmış gibi servis edilmesi ve çıkan haberler firmamızda derin bir üzüntüye sebep vermiştir. Ürünlerin imha edilmesinden önce kayda alınan video ile vatandaşlarımızda oluşturulan kaygı nedeniyle şirketimiz adına özür dileriz" diye konuştu.

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ: BOZUK ÜRÜNLER YAKILARAK İMHA EDİLDİ

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da sosyal medyada gündem olan görüntülerin, 2 Ağustos'ta işletmeye gelen ve bozuk olduğundan şüphelenilen ürünlere ait belirtildi.

Açıklamada, bozuk olduğu saptanan ürünlerin Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) Prosedürü'ne uygun şekilde fırında yakılarak imha edildiği ifade edildi.

Haber ve görüntülerdeki ürünlerin tüketime sunulduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığının altı çizilen açıklamada, "Söz konusu işletme bugün yerinde inceleme ve denetime tabi tutulmuş olup herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmamıştır. İl Müdürlüğümüz, sorumlu olduğu alanlarda Ankara genelinde rutin denetimlerini titizlikle sürdürmektedir" denildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Ankara Çubuk işkembe