Ankara’da kadınlara polis saldırısı: Katledilen kadınlar isyanımızdır

Ankara’da kadınlar, erkekler tarafından işlenen kadın cinayetlerini protesto etmek için bir araya geldi. Engellenmeye çalışılan açıklama sırasında polis kadınlara saldırdı, yaralananlar oldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Antalya'da üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu, Mustafa Murat Ayhan isimli erkek tarafından katledildi. Kahramanmaraş'ta da öğretmen Emine Gökkız'ın ormanlık alanda cansız bedenine ulaşıldı.

“Azra ve Emine İçin İsyandayız” diyen İstanbul Sözleşmesi Ankara Kampanya Grubu, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” ve “6284’ü uygulatacağız” sloganlarıyla Kızılay’da bir araya geldi.

Çankaya Belediyesi önünde yapılmak istenen açıklama öncesi çok sayıda polis belediye binasının önünü yaya trafiğine kapattı. Yapılan görüşmelerin ardından kadınlar, “Katledilen kadınlar isyanımızdır”, “Kadın yaşam özgürlük”, “Kadınlara değil katillere barikat” sloganlarıyla Sakarya Caddesi istikametine yürümek istedi.

Polis kadınların sloganlar eşliğinde yürümesinin ardından barikatlarıyla yolu kapattı. “Kadınlara değil katillere barikat” sloganı atan kadınlar, “İnsan bu barikatı kurmaya utanır. Ayıp” ifadeleriyle polise tepki gösterildi.

KADINLARIN ALANA GİRİŞİ ENGELLENDİ

Kadınların sloganlarına devam ettiği sırada polis barikatının arka tarafındaki kadınların alana girişini engelledi. Kadınların darp edilerek alandan uzaklaştırılmaya çalışılmasına tepki gösterilmesinin ardından polis barikat önündeki kadınlara saldırdı. Kalkanlarla yapılan müdahale sırasında yaralanan ve gözaltına alınan kadınlar oldu.

 

Polis barikatı altında yapılan basın açıklamasında, “Herkes bilsin sokaklarımızda evlerimizde öldürülmemiz münferit olaylar gibi göstermeye çalışan en sonunda da İstanbul sözleşmesini tek taraflı fesheden AKP-MHP iktidarı suçludur. Bu ülkede erkek adalet olmasa Azra ve Emine aramızda olabilirdi. Suça ortak olanlar ek bir arama faaliyeti yürütmeyenlerdir. Katledilen kadınlar sizlerin azaldı çoğaldı diye propaganda yapacağınız insanlar değil. Bizden çaldığınız her şeyi geri alacağız” ifadeleri kullanıldı.