Ankara'da 2.5 milyon TL'lik 'yağma'ya 1 tutuklama

Ankara'da bir esnafı ölümle tehdit ederek 2.5 milyon TL'lik çeklerine el koyan zanlılardan 1'i tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Mamak'ta bir şarküteri dükkanına gidip sahibini ölümle tehdit eden ve 2 milyon 500 bin lira değerindeki 3 çekine el koyup işyerine de 'çökmeye' çalışan 3 kişi yakalandı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, 3 Nisan'da bir iş yerinde yaşanan nitelikli yağma olayıyla ilgili inceleme başlattı.

Çalışmalarda, beraberindeki iki kişiyle işyerine giden E.Ş.'nin, esnafı ölümle tehdit ederek dükkanı kendisine devretmesini istediği belirlendi.

Şüphelileri yakalamak üzere yürütülen arama ve tespit çalışmaları sonucunda, tehdit ve yağma eylemine karıştığı tespit edilen 3 kişinin, aynı araçla İzmir'den Ankara'ya hareket ettikleri belirlendi.

Araç, Ankara'nın girişinde durduruldu. E.Ş., B.K. ve D.M. gözaltına alındı.

Aramada şüphelilerin üzerinde, tehditle dükkanını devretmeye zorladıkları iş yeri sahibine ait 2 milyon 500 bin lira değerindeki 3 çek ele geçirildi.

Bugün adli makamlara sevk edilen şüphelilerden B.K. ve D.M. 1 ay boyunca konutu terk etmeme ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, E.Ş. tutuklandı.

(HABER MERKEZİ)