Ankara Üniversitesi'nde öğrencilere saldırı

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde, ülkücü olduğu ileri sürülen bir grup yemekhanede bulunan öğrencilere saldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) ülkücü olduğu belirtilen bir grup öğrencilere saldırdı. Sosyal medyada paylaşılan videoda öğrencilerin, fakültenin yemekhanesinde düzenlenen saldırıyı “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı ile protesto ettiği görüldü. 

Birgün'ün haberinde, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a Ankara'da düzenlenen silahlı ve sopalı saldırının ardından tutuklanan Ülkü Ocakları yöneticisi Abdurrahman Gülseren'in öğrencileri “Bu okulda barınamayacaksınız, gününüzü göreceksiniz” diyerek tehdit ettiği belirtildi. 

Geçtiğimiz günlerde, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğrencilerin oluşturduğu Mülkiye Dayanışması tarafından düzenlenen foruma, ülkücü olduğu öne sürülen bir grup saldırmıştı. Olayın ardından, Cebeci Kampüsü’nde ellerinde bıçaklar olan kişilerin dolaştığı anlar öğrencilerin kameralarına yansımıştı. Öğrenci Kolektifleri tarafından Cebeci Kampüsü’nde yaşananlara ilişkin sosyal medyadan yapılan paylaşımda, “Ankara cebeci kampüsünde faşistlerin toplanması üzerine okula yeniden polis girdi, polisler barikatlarını yine öğrencilerin yüzüne çevirdi. Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek” ifadeleri kullanılmıştı. (HABER MERKEZİ)