Ankara Film Festivali yarışma başvuruları başladı

Ulusal yarışmada toplam 225 bin TL ödülün verileceği 34. Ankara Film Festivali'ne başvurular başladı. Festival, afişi belirlemek üzere bir de afiş yarışması düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 34. Ankara Film Festivali, 2-10 Kasım 2023 tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda izleyiciyle buluşacak.

Festival, bu yıl da gösterim seçkisinde yer alacak birçok uluslararası ödüllü filmin yanı sıra Ulusal Uzun, Ulusal Belgesel, Ulusal Kısa Film Yarışmaları ile ilk veya ikinci filmini çekecek olan yönetmenlerin, senaryo aşamasındaki uzun kurmaca yapımlarıyla başvurabileceği Proje Geliştirme Desteği Türkiye Sinemasının gelişimine katkı sağlayan yapımları teşvik etmeye devam edecek.

2-10 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek 34. Ankara Film Festivaline başvurmak isteyen sinemacılar, yarışma ve gösterim şartlarının yer aldığı yönetmeliklere ve başvuru sayfasına festivalin web sitesi üzerinden ulaşılabilecek ve film başvurularını 20 Eylül 2023 Çarşamba tarihine kadar festivalin https://filmfestankara.org.tr/yonetmelikler, https://filmfestankara.org.tr/basvurular sayfasından online gerçekleştirebilecek.

Ulusal yarışmada toplam 225 bin TL ödülün verileceği festivalde; 'En İyi Film'e 100 bin TL, 'En İyi İlk Film Yönetmeni'ne 40 bin, 'En İyi Belgesel Film'e 30 bin TL, 'En İyi Kısa Film'e 15 bin TL, seçilen 'En İyi Proje'ye 40 bin TL destek verilecek.

FESTİVAL AFİŞİNİ ARIYOR

Festival, 34. Ankara Film Festivali’nin duyurulması ve tanıtımında önemli katkı sağlayacak afişi belirlemek üzere afiş yarışması gerçekleştirecek. 

Bireysel katılıma açık olan yarışmaya gönderilen eserlerin, daha önce yurt içinde ve yurt dışında herhangi bir yarışma ya da sergiye katılmamış, hiçbir yerde yayınlanmamış, özgün olması ve eser içinde kullanılacak olan görsellerin herhangi bir yerden kopya edilmemiş olması gerekiyor.

Son katılım tarihi 13 Eylül 2023 Çarşamba olan yarışmada seçilecek eserin sahibine, 15 bin TL ödül verilecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)