Ankara'yı sağanak vurdu: Yağış 70 kilograma ulaştı, teyakkuzdayız

Kırkikindi yağmurları Ankara'yı vurdu. Sokaklar, alt geçitler su altında kaldı. Büyükşehir yağışın metrekareye 70 kilogram seviyesine ulaştığını duyurdu: Çalışmalarımızı teyakkuz halinde sürdürüyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırkikindi yağmurlarının etkisini gösterdiği Ankara'da aniden başlayan sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. 

Şiddetli yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu; metro istasyonları, otoparklar, zemin katlar sel suları altında kaldı; trafikte aksamalar yaşandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de yağışın metrekareye 70 kilogram seviyesine yaklaştığını duyurup "Çalışmalarımızı teyakkuz halinde sürdürüyoruz" açıklaması yaptı: "Ankara'da aniden bastıran ve şu ana kadar 70 kilogram seviyesine yaklaşan kuvvetli sağanak yağışın olumsuz etkilerini en aza indirmek için 1444 araç ve 2441 personel ile çalışmalarımızı teyakkuz halinde sürdürüyoruz. Başkent 153 çağrı merkezimizden bizlere ulaşabilirsiniz."

Ankara Valisi Vasip Şahin de başkentte etkili olan sağanak nedeniyle tüm ekiplerin sahada ve görevleri başında olduğunu, şu ana kadar herhangi bir can kaybı bulunmadığını duyurdu.

Vali Şahin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu akşam ilimizde meydana gelen yoğun yağışlardan dolayı vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm ekiplerimiz sahada ve görevleri başında. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

KURYE AKINTININ ORTASINDA KALDI

Yenimahalle'de sel sularının ortasında kalan motokuryenin yaşadığı zor anlar da mahalleli tarafından görüntülendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüye göre akıntıda mahsur kalan kuryenin yardımına çevredekiler koştu. 

TEDBİR AMAÇLI ELEKTRİK KESİNTİLERİ

EGO Genel Müdürlüğü, başkentteki şiddetli yağışın ardından bazı bölgelerde tedbir amaçlı elektrik kesintisi uygulandığını bildirdi.

EGO Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ankara'da meydana gelen kuvvetli yağış nedeniyle bazı metro hatlarında su seviyesi artmış ve bu bölgelerdeki enerji tedbiren kesilmiştir. Aşırı yağıştan kaynaklanan olumsuz etkilere karşı yolcularımızın yaşadığı mağduriyeti hızlıca çözümlemek için tüm ekiplerimiz görevleri başındadır."

  

(HABER MERKEZİ)