Ankara Barosu'nun yeni Başkanı Mustafa Köroğlu oldu

67. Olağan Genel Kurulu'nu yapan Ankara Barosu'nda başkanlığa, 10 bin 445 geçerli oyun 7 bin 416'sını alan 'Demokratik Sol Avukatlar Grubu'nun adayı Mustafa Köroğlu seçildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Barosu'nun 67. Olağan Genel Kurulu, bugün yapılan seçimlerle tamamlandı. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'ndeki oy kullanma işlemi sonucunda, Ankara Barosu Başkanlığına 'Demokratik Sol Avukatlar Grubu'nun adayı Mustafa Köroğlu seçildi.

22 bin 62 seçmenin kayıtlı olduğu Baro'da, 54 sandıkta 11 bin 350 civarı avukat oy kullandı. Bu oylardan 905’i geçersiz sayıldı.
Seçimden zaferle çıkan Mustafa Köroğlu, 10 bin 445 geçerli oyun 7 bin 416’sını alırken, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu başkan adayı Linda Sevinç Hocaoğulları bin 489, Avukat Hakları Grubu başkan adayı Hakan Gönenç ise bin 804 oy aldı.

KÖROĞLU: AVUKATLARIN VE VATANDAŞLARIN SESİ DAHA GÜR ÇIKACAK

Ankara Barosu Başkanı seçilen Mustafa Köroğlu, Gazete Duvar’a yaptığı değerlendirmede, oy veren avukatların yüzde 70’inin oyunu alarak seçimi kazandığını, yüklendikleri görev ve sorumluluklarının farkında olduğunu ifade etti. Köroğlu, şöyle devam etti: “Avukatlık Kanunu’nun bize yüklediği o görev sorumluluk hem meslektaşlarımız mesleki sorunlarıyla ilgilenmek hem de bu ülkenin hukukuna dair temel hak ve özgürlüklerin savunulması noktasında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek. Biz hukuk alanında bir şey söylediğimiz, sesimizi çıkardığımız zaman siyaset yapmakla suçlanıyoruz. Kimse insanın aklıyla, zekasıyla dalga geçmesin. Biz sesimizi çıkarmak zorundayız. Bu yüzden Ankara Barosu bundan sonra hem kendi mensubu olan avukatların da hem de bu ülkede yaşayan vatandaşların sesi olacak ve seslerini daha gür çıkarmaları için onların yanında sonuna kadar mücadele edecek.”

ANKARA 2 NO’LU BARO'NUN YENİ BAŞKANI SABRİ HAFİF OLDU

Çoklu baro yasasının hayata geçmesinin ardından Başkent’te kurulan Ankara 2 No'lu Baro da bu hafta sonu seçime gitti. 1. Olağan Genel Kurulu’nu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda yapan 2 No’lu baroda mevcut Başkan Eyüphan Korkmaz yeniden aday olmadı. Tek aday olan avukat Sabri Hafif Ankara 2 Nolu Baro’nun yeni başkanı seçildi.

Sabri Hafif