Ankara Barosu’ndan Yeni Akit’e suç duyurusu

Ankara Barosu, Ankara’da kurulacak ikinci baroyu Ankara Barosu’nu hedef alarak duyuran Yeni Akit Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara’da ikinci baronun kurulması için 2 bin 50 avukatın imzası ile Türkiye Barolar Birliği'ne ekim ayı başında başvuru yapıldı.

Yeni Akit Gazetesi, “Vatansever ve muhafazakârlar, sapkın ve terör savunucusu barodan kurtuluyor! Ankara'da nihayet ikinci baro kuruluyor” başlığıyla ikinci baro kuruluşunu duyurdu ve Ankara Barosu’nu hedef aldı.

Ankara Barosu, söz konusu haberde baro ve baroya kayıtlı avukatlara yönelik suç unsuru taşıyan ifadeler yer aldığını belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığa suç duyurusunda bulundu.

Öte yandan Ankara Barosu, Yeni Akit’in haberine ilişkin Basın Konseyi’ne de başvuruda bulunarak gerekli işlemlerin başlatılmasını talep etti.

YENİ AKİT’E ‘HAKLI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK’ SUÇLAMASI

Ankara Barosu’nun suç duyurusunda Yeni Akit Gazetesi’nin söz konusu haberiyle “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ile “Hakaret ve Sövme” suçlarını işlediğini belirtti.

Ankara Barosu’nun haberde, “Sapkın ve terör savunucusu” olarak nitelendiği belirtilen suç duyurusunda, “Yaptığı yayın ile suç işleyen şüpheliler hakkında, gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılması için iş bu başvuruyu yapma zorunluluğu doğmuştur” ifadeleri kaydedildi ve ilgililer hakkında soruşturma başlatılıp, dava açılması talep edildi.