'Aniden', 25 Mayıs'ta MUBI'de

Yönetmenliğini Melisa Önel'in üstlendiği 'Aniden', bu ay MUBI'de gösterime girecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya prömiyerini 35. Uluslararası Tokyo Film Festivali’nde, Avrupa prömiyerini ise Rotterdam Film Festivali’nde gerçekleştiren "Aniden", 25 Mayıs'ta MUBI'de izleyiciyle buluşacak.

Koku alma duyusunu yitiren bir kadının kendini arama hikayesine odaklanan filmin oyuncu kadrosunda Defne Kayalar, Öner Erkan, Şerif Erol, Ayşenil Şamlıoğlu ve Dilan Çiçek Deniz gibi isimler yer alıyor. 

Yönetmenliğin yanı sıra filmin senaryosunu da Feride Çiçekoğlu’yla birlikte kaleme alan Önel, film ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Senaryo yazımı konusunda Feride Çiçekoğlu ile üçüncü ortaklığımızdayız. Karakterimiz Reyhan’ın ortadan kaybolmasının, hem toplumsal normların aşılması hem de failliği ve kadınlığı sorgulamanın bir yolu olduğunu düşündük. Senaryo üzerinde çalışırken, kadın arzusu açısından nelerin 'uygun' sayıldığını irdeledik. Kadın olmanın, bencil olmanın, arzulamanın ve sokaklarda yürümenin anlamını sorguladık. Sokaklarda amaçsızca dolaşıp insanları izleyen biri olmak, kahramanımız Reyhan’ın kimliğini yeniden şekillendirebilir mi? Ona bir özgürleşme imkanı sunabilir mi?”

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)