Anadolu'dan İstanbul'a ulaşım açıldı

Karayolları Genel Müdürlüğü, gündüz durdurulan Anadolu'dan İstanbul yönüne ulaşımın TIR'lar hariç yeniden trafiğe açıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli ve Sakarya'dan olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul istikametine araç trafiği durduruldu.

Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da devam eden yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi.

Bu nedenle Kocaeli'den İstanbul istikametine gidecek araçlara, ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyecek.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle güvenli trafik sağlanana kadar ilimizden İstanbul istikametine araç geçişine ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyecektir" ifadesini kullandı.

Vali Kaldırım, vatandaşlara İstanbul istikametine doğru yola çıkamamaları çağrısında bulundu.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamalarda ise "Anadolu'dan İstanbul'a gelişlerde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tüm araçlar Bursa, Yalova, İzmit, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'de uygun yerlerde bekletilecektir. Zorunlu haller dışında İstanbul istikametine yola çıkılmaması gerekmektedir. Konuya ilişkin gelişmeler anlık olarak kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

TIR HARİCİ ARAÇLARIN ANADOLU YAKASI'NA GEÇİŞİNE İZİN VERİLDİ

Karayolları Genel Müdürlüğü, Anadolu'dan İstanbul yönüne ulaşımın, TIR'lar hariç trafiğe açıldığını duyurdu.

KGM'nin yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu'dan İstanbul istikametine yol durumuna ilişkin son gelişmeler paylaşıldı. Anadolu’dan İstanbul'a giden araçlar için, yoğun kar yağışından dolayı çevre illerde bekletilen TIR'lar hariç olmak üzere, İstanbul Anadolu Yakası'na ulaşımın trafiğe açıldığı belirtilen açıklamada, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması gerektiğinin altı çizildi. (HABER MERKEZİ - AA)