Anadolu Kavağı'nda sahil işgali: Kaymakamlık kaldırılmasını istedi

Beykoz Anadolu Kavağı’nda bazı ev sahiplerinin kamuya ait yürüyüş yoluna, masa, sandalye, çiçeklik ve demir bariyerler atması halkın tepkisini çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Beykoz ilçesindeki Anadolu Kavağı Mahallesi Macar Tabya Caddesi’nde deniz kenarındaki Taşlık Çıkmazı’nda kamuya ait yürüyüş alanı, bazı ev sahiplerince işgal edildi. Mülk sahipleri, tapularında hane giriş ve çıkışlarının Macar Tabya Caddesi’nde olmasına rağmen, deniz tarafına kapı açarak yasayı çiğnedi. 

Cumhuriyet'ten Hasan Al'ın haberine göre, Anadolu Kavağı yerlilerinin Beykoz Kaymakamlığı’na yaptığı başvuru sonucunda işgale neden olan durumların ortadan kaldırılması yönünde karar çıktı. Bu karara karşın ev sahiplerinin geri adım atmadığı görülürken, Beykozlular kaymakamlık kararının uygulanmasını istedi ve belediyeyi göreve davet etti. 

Başvurdukları hiçbir yetkiliden yanıt alamadıklarını söyleyen Anadolu Kavağı Muhtarı Sevim Lüleburgaz, “Anadolu Kavağı’nda denize girecek çok az bir yer var. Onu da sahiplenmeye çalışıyorlar. Nereye başvurduysak elimiz boş döndük. Yetkililere şu ana kadar sesimizi duyuramadık” diye konuştu. 

'BU ŞAHISLARIN ARKASINDA KİM VAR?'

Muhtar Lüleburgaz, sözlerine şöyle devam etti: “Kaymakamlık, Beykoz Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında mekik dokuduk. Kaymakamlığın yıkım kararının uygulanması için çaba sarf ediyoruz. Ancak kimse sorumluluğu üstüne almıyor. İş çığırından çıktı. Denize giren kadınların fotoğraflarını çektiler. Bu konu da mahkemeye intikal etti. Sözlü tacizlere muhatap oluyoruz. Önceleri arabuluculuk yapmaya çalıştım. Ancak vefat eden eşime bile hakaret ettiler. Sürtüşme daha nereye gidecek bilmiyoruz. Bu şahısların arkasında kim var? Kurumları görevini yapmaya davet ediyoruz." (HABER MERKEZİ)

HABERİN TAMAMI