Anadolu Efes'ten Fenerbahçe'ye: Kötü duruma düşmesini niye isteyelim?

EuroLeague'de yapılan "Rus takımları maçları sayılsın mı?" oylaması sonrasında Fenerbahçe'ye yanıt veren Anadolu Efes Genel Menajeri Alper Yılmaz "Hiçbir takımla husumetimiz yok" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - EuroLeague'de yapılan "Rus takımların maçları sayılsın mı?" oylamasının ardından Fenerbahçe Beko'nun Anadolu Efes'e verdiği tepkiye cevap geldi. 

Akşam gazetesinden Orçun Özateş'in haberine göre, Anadolu Efes Genel Menajeri Alper Yılmaz Fenerbahçe'nin 'sitemine' şu yanıtı verdi: “Hangisi bize daha yararlı, daha mantıklı olur diye bakarak karar verdik. Bir düşmanlık söz konusu olamaz. Fenerbahçe'nin kötü duruma düşmesini neden isteyelim?”

'KİMSEYLE HUSUMETİMİZ YOK'

Yılmaz, her kulübün kendisi için en iyi yolu seçmeye çalıştığını söyledi ve şunları söyledi:

"Oylama A lisansı sahip olan 13 kulüp arasında yapıldı. Euroleague çift devreli bir lig usulü gerçekleşen organizasyon. Bazı takımların 34, bazı takımların 32 maç yapması buna aykırı. Bizim mantığımıza yatmadı. Oy kullanan 13 takıma bakarsanız kendi durumları için hangisi daha iyi olacak şeklinde yöntem seçtiler."

Hiçbir takımla husumetleri olmadığını ve düşmanlık yaşamadıklarını ifade eden Yılmaz "Bizim de bu sistemde üçüncü olma şansımız var. Olympiakos ile aramız bir maça iniyor. Milano ile 2 maça iniyor. Performansımızı sergilersek ilk 4 içinde bitirme şansımız olacak. Bu durumlarda ev sahibi avantajını elde etmiş olacağız. Diğer seçenekte ise 3 maçlık farkı kapatma ihtimalimiz çok zor. Dolayısıyla hangisi bize daha yararlı, daha mantıklı olur diye bakarak karar verdik. 17 takıma karşı bir husumetimiz yok" diye konuştu.

Yılmaz, "Olaylar niye bu noktaya gelmiş bunu da anlamış değilim. Türk takımlarının başarılı olması her zaman desteklediğimiz bir konu. Her yerde söylüyoruz. İkimiz birlikte başarılı olursak çok mutlu oluruz. Bir düşmanlık söz konusu olamaz. Fenerbahçe'nin kötü duruma düşmesini neden isteyelim. Böyle düşüncemiz yok" dedi.

OYLAMA VE FENERBAHÇE'NİN TEPKİSİ

EuroLeague yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin ardından Rus takımlarını turnuvadan çıkardı. Daha sonra Rus takımların oynadığı maçların geçersiz sayılıp sayılmaması konusunda kulüpler arasında oylama yapıldı. Seçimde 6'ya karşı 7 oyla, Rus takımlarıyla oynanan maçların geçersiz sayılması kararı çıktı.

6 kulüp, oynanan maçların sayılması ve sezon sonunda galibiyet yüzdesine göre sıralama oluşması için oy verdi fakat kaybetti. Bu yönde oy kullanan Fenerbahçe, "maçlar sayılmasın" yönünde oy kullanan Anadolu Efes kulübüne sitem eden bir açıklama yaptı. O açıklamada "Bu noktada, ülkemizin EuroLeague’deki bir diğer temsilcisi olan Anadolu Efes ile doğruluğuna güçlü bir şekilde inandığımız bu hassas görüşte ayrı düşmenin üzüntüsünü yaşadığımızı bilhassa belirtmek istiyor; yaşanan bu durumun değerlendirmesini, kamuoyunun ve sporseverlerin takdirine bırakıyoruz" denildi.

Rus takımlarının maçlarının sayılmaması kararı, bu takımları 3 kez yenen Fenerbahçe'nin puan durumundaki işini zora sokuyor. (HABER MERKEZİ)