Amsterdam Hermitage Müzesi, Rusya ile 'bağlarını kopardı'

Hermitaj Amsterdam Müzesi, Rusya ile olan bağlantılarını kopardığını duyurdu. Müze ayrıca "Rus Avangardı: Sanatta Devrim" isimli sergiyi kapatıp, eserleri Rusya'ya gönderme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amsterdam'daki bir Rus sanat müzesi olan ve koleksiyonunu St. Petersburg'daki Devlet Ermitaj Müzesi ile iş birliği içinde bir araya getiren Amsterdam Hermitage Müzesi, perşembe günü yaptığı açıklamada Rusya ile "bağlarını kopardığını" duyurdu. 

Reuters'in haberine göre, siyasi olarak tarafsız kalmaya çalıştıklarını belirten Müze açıklamasında, "Rusya'nın Ukrayna'ya yaptığı son saldırı, tarafsızlığın artık savunulamaz olduğu anlamına geliyor" ifadelerini kullandı. Müze, yönetim ve denetleme kurullarının iki müze arasındaki 30 yıllık iş birliğini sona erdirme kararı aldığını ancak "Rusya'da değişiklikler" olursa ilişkilerin bir gün yeniden kurulabileceğini umduğunu söyledi.

Ayrıca müzede ocak ayı sonunda açılan "Rus avangardı: Sanatta Devrim" sergisinin de bir sonraki duyuruya kadar kapalı olacağı belirtildi. Sergideki eserler Saint-Petersburg'a geri gönderilecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)