Yüz tanıma teknolojisi: Çin, yeni kurallar getirecek

Çin Siber Uzay Dairesi'nin taslağında kurumlar ve işletmelerin, yüz tanıma teknolojisini ancak 'yeterli ihtiyaç halinde' ve 'belirli koşullarda' kullanabileceği kaydedildi.

DUVAR - Çin, yüz tanıma teknolojisi ve diğer biyometrik verilerin toplanması ve kullanılmasına yeni kurallar getirmeye hazırlanıyor. Çin Siber Uzay İdaresi, teknolojinin denetimine dair yeni kuralları içeren bir düzenleme taslağı için bir aylık kamuya danışma süreci başlattı.

Bankalar, hava alanları, oteller, spor merkezleri, müzeler ve kütüphaneler gibi kamusal alanlarda yüz tanıma teknolojilerinin kötüye kullanımının önlenmesini öngören taslak düzenlemede "meşru bireysel hakların, sosyal düzenin ve kamu güvenliğinin korunmasının hedeflendiği" belirtildi.

Haberin Devamı
Dünyanın en iyi ekmekleri seçildi: Şampiyon Türkiye'den 4 yılda tablo değişti: En çok taraftarı olan takım... En az yakan 10 dizel otomobil Cumartesi Anneleri'nin 1000'inci haftasından fotoğraflar Rakamlar güncellendi: En çok emekli promosyonu veren 13 banka İyi Türk kahvesi nasıl yapılır?