İyi Türk kahvesi nasıl yapılır?
İyi Türk kahvesi için suyun sıcaklık derecesi, kahve yapısı, kahvenin yapılacağı cezve, içine konulacağı fincanın yapısına kadar dikkat edilmesi gerekiyor.
DUVAR - En çok tüketilen kahvelerin arasında yer alan Türk kahvesinin yapım aşamasında 'ince işçilik' gerektiriyor. Buna göre suyun sıcaklık derecesi ve kahvenin yapılacağı cezve dahi dikkat edilmesi gerekiyor.
İyi bir Türk kahvesi için öncelikle suyun sıcaklık derecesi, kahve yapısı, kahvenin yapılacağı cezve, içine konulacağı fincanın yapısı ve kahvenin sunumu çok ön plana çıkıyor.
Türk kahvesi pişirilirken köpük rengi, dolgunluğu ve yapısı dikkate alınır, kremamsı kıvam aranılan özelliklerdir. Büyük hava kabarcıkları olmaması gerekiyor. Telvenin içerken dipte kalıp ağza gelmemesi önemli.
Öncelikle iyi bir çekirdek, doğru kavrularak, doğru biçimde taze olarak öğütülmeli. Bir fincan için yedi gram kahve kullanın, kahveyi kalın bakır cezve içerisine boşaltın, üzerine kullandığınız fincanın hacmi ki yaklaşık 70 mililitre kadar suyu gezdirerek boşaltın.