Vizesiz AB'ye 6 kriter: En büyük engel ne?

AB ülkelerinin Türkiye vatandaşlarına vizeyi kaldırmak için getirdiği 72 kriterden 66'sı karşılandı. Kalan 6 kriterden en zorlu olanı Europol kapsamında talep edilen düzenlemeler.

DUVAR - Türkiye vatandaşlarının Avrupa ülkelerine yaptığı vize başvurularında ret oranları yıldan yıla yükselirken, vize uygulamasının tümüyle kaldırılması için Türkiye'nin AB'ye yönelik girişimleri de devam ediyor. CHP Maraş Milletvekili Ali Öztunç'un soru önergesini cevaplayan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Vize Serbestisi Yol Haritası'ndaki 72 kriterden 66'sı yerine getirildi, kalan altı kriterin karşılanması ve karşılanan kriterlerin sürekliliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor" dedi.

Haberin Devamı
Dünyanın en iyi ekmekleri seçildi: Şampiyon Türkiye'den 4 yılda tablo değişti: En çok taraftarı olan takım... Cumartesi Anneleri'nin 1000'inci haftasından fotoğraflar Rakamlar güncellendi: En çok emekli promosyonu veren 13 banka İyi Türk kahvesi nasıl yapılır? Sıcaklıklar etkiledi: Baraj doluluk oranlarında düşüş başladı