Sosyal fobi nedir, kimlerde sık görülür, nasıl tedavi edilir?

Toplumda çeşitli yaş gruplarında sıklıkla görülen sosyal fobinin tedavi edilmemesi durumunda kişinin yaşam kalitesini etkileyeceğine dikkat çeken Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Gül, belirtileri sıraladı.

DUVAR - Sosyal fobinin öz güven eksikliği, çekingenlik, yetersizlik hissi, hata yapmaktan korkma gibi belirtilerle ortaya çıktığını söyleyen Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Gül, “Sosyal fobisi olanlar sosyal ortamlara girdiklerinde utangaçlık, çekingenlik hissederler. Tüm dikkatlerin üzerlerinde olduğunu düşünürler. Yüz kızarması, ellerde ve seste titreme, ses kısılması, terleme, çarpıntı, nefesin yetmemesi, baş dönmesi, bulantı, acil tuvalete çıkma ihtiyacı gibi duygusal ve fizyolojik belirtiler de görülebilir” dedi.

Haberin Devamı
Dünyanın en iyi ekmekleri seçildi: Şampiyon Türkiye'den 4 yılda tablo değişti: En çok taraftarı olan takım... En az yakan 10 dizel otomobil Cumartesi Anneleri'nin 1000'inci haftasından fotoğraflar Rakamlar güncellendi: En çok emekli promosyonu veren 13 banka İyi Türk kahvesi nasıl yapılır?