Avrupa’da sağın yükselişi: Son seçimler ne söylüyor?

Polonya’daki son seçim sonuçları aksini işaret etse de sağ popülist, faşist partiler pek çok Avrupa ülkesinde oylarını artırıyor, hükümet ortağı olarak siyasette merkezi bir rol oynamaya başlıyor.

DUVAR - Avrupa’da son yıllarda yapılan seçimlerin yanı sıra yaklaşan seçimler öncesi basına yansıyan kamuoyu yoklamaları da sağ popülist, faşist partilerin yükselişte olduğuna işaret ediyor. Almanya, Almanya için Alternatif (AfD) partisinin artan nüfuzunu ve oy oranını tartışırken, İsveç ve Finlandiya gibi İskandinav ülkelerinde sosyal demokrat ağırlıklı koalisyon hükümetleri yerini sağ koalisyon hükümetlerine bırakıyor. Peki, hangi Avrupa ülkesinde durum ne? Son seçim sonuçları ve kamuoyu yoklamaları bize ne söylüyor?

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? 18 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları Türkiye’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen diziler