Amini'nin babasıyla röportaj yapan Kürt gazeteciye 2 yıl hapis cezası

Mahsa Jîna Amini'nin babasıyla röportaj yapan Kürt gazeteci Nazila Marufiyan'a duruşma yapılmadan iki yıl hapis cezası verildi. Marufiyan, savunmasının da alınmadığını açıkladı.

Fotoğraf: Twitter
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'da ahlak polisi tarafından katledilen Mahsa Jîna Amini'nin babasıyla yaptığı röportajı yayınladığı gerekçesiyle tutuklanan ve ardından kefaletle serbest bırakılan Kürt gazeteci Nazila Marufiyan'a, duruşma yapılmadan iki yıl hapis cezası verildi. Cezası ertelenen Marufiyan'ın, 5 yıl boyunca yurt dışına çıkışı da yasaklandı. Marufiyan, 9 Ocak'ta Qarçak Cezaevi'nden 600 milyon tümen (yaklaşık 14 bin dolar) kefaletle geçici olarak serbest bırakılmıştı. 

Marufiyan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yargıç Afşari başkanlığındaki Devrim Mahkemesi’nin 26. şubesinin kararına dayanarak, hakkımda 2 yıl hapis, para cezası ve 5 yıl yurt dışına çıkma yasağı kararı verildi” ifadelerini kullandı. Marufiyan, bu kararın duruşma gerçekleşmeden ve savunma yapılmadan verildiğini vurgulayarak, 'rejim aleyhinde propaganda yapmak' ve 'yalan haber yaymakla' suçlandığını dile getirdi.

Mahsa Jîna Amini'nin babası Emced Amini ile yaptığı röportaj “Yalan söylüyorlar” başlığıyla Rouydad24 sitesinde yayınlanmış, haber daha sonra siteden kaldırılmıştı. (DIŞ HABERLER) 

 

 

 

Etiketler İran Amini gazeteci