Amedspor yeni sezona yükseliş hedefiyle giriyor 

2023-2024 sezonu için hedefleriyle ilgili konuşan Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, “Biz kesinlikle gerginlikten, çatışmalı durumdan fayda çıkarabilecek mantalitede bir yönetim değiliz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR- Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı ve yönetim kurulu üyeleri, 2023-2024 sezonu için hedefledikleri "Yükseliş Sezonu" kapsamında basın mensuplarıyla buluştu. Elaldı, yeni yönetimin özverili çalışmalarıyla takımın yeniden yükselişine odaklandıklarını belirtti.

Amedspor'un Türkiye genelinde ve dünya çapında büyüklüğünü hissetmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Elaldı, taraftar kitlesi ve camia olarak üç büyük takımın ardından Amedspor'un geldiğini söyledi. Amedspor'un sadece bir spor kulübü olmadığını, aynı zamanda bir değer, bir duruş ve bir yaşam biçimi olduğunu vurgulayan Elaldı, bu çerçevede takımın başarısı için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini belirtti.

'KARAKTERLİ BİR TAKIM KURDUK'

Transfer sürecinin hem ekonomik sorunlar hem de finansal dengesizlikler nedeniyle karmaşık olduğunu açıklayan Elaldı, “Manipülasyon ve spekülasyonları engellemek için gizli bir transfer komitesi oluşturduk ve yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. Amedspor’a gelmek isteyen sporcularımız da gelmek istemeyenler de vardı. Bu takımın değerini ve kıymetini bilerek oynayabilecek sporcu arkadaşlarımızı tercih ettik. Bölgemizin çocuklarını, gençleri topladık ve çok güzel bir ekip kurduk. Hafif tatsız geçen bir kamp sürecimiz oldu ama bu süreç bizim hazır olmamızı sağladı. 20 transfer yaptık. Bu oyuncuların uyumu çok önemli. Bizim için karakter çok önemli ve biz karakterli bir takım kurduk” dedi.

‘SPORUN BARIŞ VE KARDEŞLİK RUHUNDAN YOLA ÇIKARAK HAREKET EDECEĞİZ’

Yönetim kurulunun çoğunluğunun iş insanlarından oluştuğunu ve ekonomik zorlukların olduğu bir dönemde bu transferleri gerçekleştirebilmek için çaba sarf ettiklerini söyleyen Elaldı, Amedspor'un başarı hikayesini yazmaya kararlı olduklarını ifade etti.

Elaldı, geçmişte yaşanan sorunları geride bırakmayı hedeflediklerini belirterek, yeni bir sayfa açma niyetinde olduklarını söyledi. Amedspor’a karşı bazen ırkçı ve faşist saldırılar gerçekleştirildiğini belirten Elaldı, “Biz kesinlikle gerginlikten, çatışmalı durumdan fayda çıkarabilecek mantalitede bir yönetim değiliz. Biz aksine diyalogdan, sporun barış ve kardeşlik ruhundan yola çıkarak hareket edeceğiz” diye konuştu.

‘DEPLASMAN SORUNU ÇÖZÜLDÜ, İÇ SAHA MAÇLARI CANLI YAYINLANACAK, FORMA TANITIMI YARIN’

DİSKİ ile yaşanan su sorunu ve deplasman yasağına dair soruları da yanıtlayan Elaldı, DİSKİ ile görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve çözüm yolunda ilerlediği bilgisini paylaştı. Deplasman yasağı engelini de aştıklarını ifade eden Elaldı, ayrıca iç saha maçlarını kulüp sayfasından canlı olarak yayınlamayı düşündüklerini ve forma tanıtımının yarın yapılacağını belirtti.

'ÜZERİMİZDEKİ YÜKÜN FARKINDAYIZ'

Amedspor Teknik Direktörü Serdar Bozkurt da zorlu bir transfer süreci yaşadıklarını ancak önemli oyuncuları kadrolarına kattıklarını belirtti. Şampiyonluk hedeflerinin olduğunu dile getiren Bozkurt, “Çok önemli oyuncularla görüştük. Bazı oyuncular Doğu olduğu için gelmek istemedi, bazıları çok ciddi ücretler istedi. 20 yeni oyuncu aldık, bu kolay değil. Uyum sorunu mutlaka yaşanacak ama bunu en kısa sürece aşacağız. Şampiyonluğu önce şehrin ve yönetimin hak etmesi lazım. Yönetim istiyor, şehir istiyor, üzerimizdeki yükün farkındayız ama nasıl baş edeceğimizi de çok iyi biliyoruz. Sezon sonu ipi göğüslemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.