Amedspor Başkanı Yıldırım: Oyuncuların aileleri hedef gösteriliyor

Çorumspor müsabakası öncesi açıklamalarda bulunan Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım, ayrımcılığa tepki gösterdi. Yıldırım, "Oyuncularımızın aileleri hedef gösteriliyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amedspor yarın Çorumspor ile Çorum’da karşılaşacak. Maç öncesi takımlarına yönelik saldırıları değerlendiren Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım, tehditlerin artık oyuncu ve teknik ekibin ailelerine kadar uzandığını söyledi.

'BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA...'

Rûdaw’a konuşan Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım, kendilerine karşı kutuplaştırıcı, ötekileştirici söylemlere maruz kaldıklarını ifade ederek bunun atrık son bulması gerektiğini söyledi.Yıldırım şunları söyledi: “Türkiye'de son birkaç haftadır takımımıza özel bir kutuplaştırma, bir ötekileştirme politikası ile başlayan bir süreç var. Tabii bu sürecin takımımız üzerinde çok olumsuz etkileri var. İşte gittiğimiz deplasmanlarda ırkçı söylemler, gittiğimiz maçlardan bizimle oynayan takımların sanki milli bir bir dava, milli bir maç havasına bürünmeleri, stadyumdaki tezahüratlar, takımımızı hedefe koyan bir duruma doğru gidiyor. Tabii son dönemlerde bu iş takımımızdan çıkıp sporcularımızın, hocalarımızın kendilerine, ailelerine, eşlerine, çocuklarına tehdit boyutlarına kadar ulaştı. En son örneği de işte teknik direktörümüzün çocuğunun okulunda, tahtaya abuk sabuk cümleler yazma, çocuğa tehdit düzeyine varan söylemlerin söylenmesi bardağı taşıran son damla oldu."

'BİZ BÜTÜN TÜRKİYE'NİN TAKIMIYIZ'

Yaşadıklarının kabul edilemez olduğunu söyleyen Yıldırım şöyle devam etti: "Sadece bizim değil Türkiye'de aklı selim, sporu dostlukla, barış kardeşlik ruhuyla oynandığını düşünen bütün herkesin kabul edebileceği şeyler değil. Tabii Türkiye'de bir kutuplaşma oluştu. Yani bu konu ile alakalı. Ama bunun haricinde takılmanızı sahiplenen bir kesim de var ve biz sadece Kürtlerin takımı değiliz. Biz bütün Türkiye'nin takımıyız. Türkiye'nin tamamında bizi destekleyen taraftar kitlemiz var, bir camiamız var. Bu bizde daha fazla bir kenetlenme yaratıyor. Bunu dışarıda çok fazla hissetmeye başladık. Toplumun her kesiminden, siyasetin her kesiminden insanlar takımımızı sahipleniyor; çünkü bir futbol takımıyız bir siyaset kurumu değiliz. Biz spor yapmaya çalışıyoruz, bölgemizin çocuklarını, genlerini sporla başarıya taşımayı amaçlayan bir kuruluşuz. Evet çok fazla kutuplaştıran söylemler var ama sahiplenen bir camia da oluşmaya başladı. Bu da bize umut veriyor.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler amedspor aile hedef