Amazon'da 40 gün sonra sağ bulunan çocukların babasına 'şiddet' suçlaması

Kolombiya'da düşen uçaktan sağ kurtulup 40 gün boyunca ormanda tek başlarına hayatta kalan çocukların babası ile annesinin anne-babası arasında velayet anlaşmazlığı çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kolombiya'da düşen küçük bir uçaktan sağ kurtulan ve 40 gün sonra ormanda sağ bulunan dört çocuktan ikisinin babası olan Manuel Ranoque'nin kazada ölen Magdalena Mucuty ve çocuklarına şiddet uyguladığı iddia edildi. Velayet anlaşmazlığına yol açan olayda, çocukların hangi akrabalarına verileceğine yetkililer karar verecek.

ANNEANNE VE DEDEDEN 'VELAYET' İTİRAZI

The Guardian gazetesinin haberine göre, yaşları 1 ile 13 arasında değişen ve ormanda bulunduktan sonra hastaneye kaldırılan çocuklar, Kolombiya Çocuk Koruma Kurumu çocuklara kimin bakacağına karar vermek için görüşmeler yaparken hastanede kalacak.

Konuya ilişkin Kolombiya basınına demeç veren Kolombiya Aile Refahı Enstitüsü Başkanı Astrid Cáceres, çocukların anneanne ve dedelerinin talebi üzerine, çocuklara bir sosyal görevli atandığını açıkladı. Gazetenin haberine göre, anneanne ve dede, en küçük iki çocuğun velayetinin babasında olmasına itiraz etti. Cáceres, "Konuşup araştırıp konuyla ilgili biraz daha bilgi sahibi olacağız" açıklamasında bulundu.

'KAVGA ETTİKLERİNDE ÇOCUKLAR ORMANA SAKLANIYORDU'

Çocukların ve hayatını kaybeden annelerinin babanın şiddetine maruz kaldığı ihtimalini dışlamadıklarını aktaran Astrid Cáceres, "Şu an en önemli olan, çocukların sağlığı. Bu, yalnızca fiziksel sağlıklarıyla değil duygusal sağlıklarıyla da ilgili. Aynı zamanda onlara duygusal olarak nasıl eşlik ettiğimizle de ilgili" bilgisini paylaştı. 

Çocukların dedesi Narciso Mucutuy, 11 Haziran Pazar günü bir açıklama yaparak, baba Manuel Ranoque'nin çocukların annesi Magdalena Mucuty'e şiddet uyguladığını iddia etti. Dede Mucutuy, çift kavga ettiğinde çocukların ormana saklandığını söyledi. 

'DAHA ÇOK SÖZLÜ KAVGALAR EDİYORDUK'

Ranoque, iddialara verdiği yanıtta, 'evde sorun olduğunu' doğruladı, fakat bunun 'dünyanın dedikodusunu yapacağı bir şey değil, özel bir aile meselesi olduğunu' ileri sürdü. Eşine saldırdığı iddialarına da yanıt veren Ranoque, "Sözlü olarak, bazen, evet. Fiziksel olarak, çok az. Daha çok sözlü kavgalar ediyorduk" ifadelerini kullandı. Ranoque, biyolojik olarak babası olmadığı en büyük iki çocuğu görmeye izni olmadığını söyledi. (DIŞ HABERLER)