Alzhemir hastası tahliye olduktan 6 gün sonra hayatını kaybetti

Alzheimer hastası Hamdin Ördek, Giresun Cezaevi'nden tahliye olduktan 6 gün sonra hayatını kaybetti. Ördek'in kızı Elif Ördek, "Babamın hakkını sonuna kadar savunacağım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alzeheimer hastası 72 yaşındaki Hamdin Ördek, Giresun Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildikten 6 gün sonra hayatını kaybetti. Ördek'in kızı Elif Ördek, babasının ölümünde tüm yetkililerin sorumlu olduğunu söyleyerek, "Babamın sesi olmak için mücadele edeceğim" ifadelerini kullandı.

ORGAN YETMEZLİĞİNDEN HAYATINI KAYBETTİ

Giresun Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 72 yaşındaki Hamdin Ördek, ileri derecede alzheimer ve prostat hastasıydı. Bilincini kaybeden Ördek, cezaevinde temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı için ailesi tahliye talebinde bulundu. Alzheimer hastası Hamdin Ördek, 29 Aralık'ta tahliye oldu. Ördek, tahliye olduktan 6 gün sonra organ yetmezliğinden kaynaklı olarak Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

'BABAMA YAPILAN ZULMÜ KABUL ETMİYORUM'

Ördek'in kızı Elif Ördek, şunları söyledi: "Babama yapılan zulmü işkenceyi kabul etmiyorum. Tahliye olduğunda, 'bana işkence edildi, günlerce tekli hücrede kaldım' dedi. İlahi şarkılar söylediği için tekli hücreye atıldığını da söyledi. Ayrıca oradaki doktorların kendisine kötü davrandığını, cezaevindeki psikolojik şiddet nedeniyle kendisine zarar verdiğini de bize aktardı. Sesimi nereye kadar duyurabilirsem duyuracağım. Tüm hukuki yolları deneyeceğim. Babamı el birliğiyle öldürdüler. Babamın hakkını sonuna kadar savunacağım."