Alzheimer hastası Hamdin Ördek tahliye oldu

Alzheimer hastası Hamdin Ördek cezaevinden tahliye edildi. Ördek'in kızı Elif Erkan, "Babam şu an çok daha iyi durumda olabilirdi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alzeheimer hastası 72 yaşındaki Hamdin Ördek, Giresun Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi. Ördek'in kızı Elif Erkan, "Tedavisi ve tahliyesi daha erken yapılsaydı babam şu an çok daha iyi bir durumda olabilirdi" ifadelerini kullandı.

'BABAM ESKİ BABAM DEĞİL...'

Gazete Duvar'ın 6 Aralık'ta 'Cezaevinde alzheimer hastası: Tek başına hiçbir şey yapamıyor' haberiyle kamuoyuna duyurduğu ileri derecede alzheimer hastası Hamdin Ördek, 29 Aralık'ta tahliye oldu. Ördek'in kızı Elif Ördek, yaşadıkları sürecin zorluğunu anlatırken şunları söyledi:  "Babam çok zayıflamış. Babam sanki eski babam değilmiş gibi. Tedavi edilmediği için hastalığı oldukça ilerlemiş. Umuyorum babamın durumunda olan bütün mahpuslar bir an önce tahliye olurlar."

'ÖRDEK'İN TAHLİYESİ SEVİNDİRİCİ AMA...'

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği Hapiste Sağlık Tematik Alan Temsilcisi Helin Akyol ise Ördek'in durumunu cezaevinde yakından takip eden isimlerden biri. Akyol, Ördek gibi birçok tutuklu ve hükümlünün durumuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Hamdin Ördek durumunu yakından takip ettiğimiz ve adına birçok başvuru yaptığımız ağır hasta ve yaşlı bir mahpustu. Gecikmiş de olsa tahliyesi elbette hepimizi çok sevindirdi. Yaptığımız başvuruların, gönüllü avukatımızın ve Giresun Barosu'nun gerçekleştirdiği ziyaretlerin de bu olumlu sonuçta payının büyük olduğunu düşünüyoruz. İnsan hakları başvurularımızda da belirttiğimiz gibi Hamdin Ördek ve onun durumundaki hasta ve yaşlı mahpuslar için düzenli tedaviye erişim hayati önem taşımakta ve Türkiye hapishanelerinin büyük bir çoğunluğu hayatını tek başına idame ettiremeyecek durumdaki hasta mahpuslar için uygun şartlara sahip değil. Sürecini yakından takip ettiğimiz bir diğer hasta ve yaşlı mahpus olan Mehmet Emin Özkan'ın da durumu giderek ağırlaşmakta. Adına başvuru yaptığımız ya da herhangi bir sivil toplum örgütüne ulaşamamış bütün hasta-yaşlı mahpusların Hamdin Ördek gibi infazlarının ertelenmesini talep ediyoruz."