Altun: Yalan ve dezenformasyonun, gerçeğin yerini aldığı hakikat ötesi dönemden geçiyoruz

Fahrettin Altun: Böyle bir dönemde siyasiler kadar, yöneticiler kadar basın mensuplarının da hakikatin savunucusu olması önem arz ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Türkiye Haber Kameramanları Derneği'nin 25. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması Ödül Töreni Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlendi. 

Törene katılan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Basın mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi, mesleki hayatlarının kolaylaştırılması, mesleki gelişimlerine katkı sunulması ve mesleklerini icra ederken karşılaştıkları sorunların çözülmesi yine bizim yürüttüğümüz faaliyetlerden, bizim varoluş gayelerimizden bir tanesi" dedi. 

"Yalanın ve dezenformasyonun, gerçeğin ve doğrunun adeta yerini almaya başladığı bir dönemi yaşıyoruz. İşte bu nedenle belki de biraz abartarak içinde yaşadığımız döneme hakikat ötesi çağ deniyor" ifadelerini kullanan Altun şöyle devam etti: "Türkiye, bu dönemin beraberinde getirdiği tehditlere, tehlikelere belki de en fazla maruz kalan ülkelerdendir. Siyasetten ekonomiye ve medyaya kadar bütün alanlarda ülkemiz çok boyutlu bir saldırıyla karşı karşıyadır. Tüm bu saldırılara rağmen Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, güvenlikten dış politikaya, ulaşımdan eğitime, her alanda yaptığımız büyük atılımlarla yolumuza, mücadelemize, hedeflerimize devam ediyoruz. Amacımıza, büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşmak için yoğun bir gayret sarf ediyoruz. Böyle bir dönemde siyasiler kadar, yöneticiler kadar basın mensuplarının da hakikatin savunucusu olması büyük bir önem arz ediyor ve bu bizim en önemli sermayelerimizden biridir." (AA)